Велико Минков вини близките на Красимира за трагедията, от месеци знаели, че има нужда от принудително лечение

0
188
Велико Минков

Бившият депутат от ПП благодари на майката на убития Пейо Пеев, че се грижи за сина му

„Пиша този пост, за да изкажа ОГРОМНИ благодарности на всички приятели, познати и непознати, които ми писаха на лично и изразиха подкрепа в коментарите през последните изпълнени с шок и скръб за мен дни, покрай убийството на моя приятел и другар по бащина съдба Пейо Пеев. Бог да го прости! В същото време тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци – които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела. Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син!“.

Това пише в профила си във Фейсбук Велико Минков, който вярва, че е баща на малкото дете на Габриела. Тя и майка й Красимира са обвинени за убийството на Пейо Пеев, който е съпруг на Габриела.

„Все пак, няма как да не отбележа, че ще съм наистина спокоен, когато за него се грижи биологичният му баща. Благодаря ви пак за изразената подкрепа и помощта, която щедро предложихте! Благодаря ви и за доверието, което изразихте за морала в моите действия във виелицата на случващата се безумна и необяснима гадост! Надявам се час по-скоро да възтържествува и справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти Царя Лъв, напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв…“, пише още той.

В друг пост Минков вини близките на Красимира за трагедията, че от месеци са знаели, че има нужда от принудително лечение:

„Казвам го съвсем отговорно: случилото се трябва да тежи на съвестта на роднините на Красимира, които месеци наред отказваха да търсят принудително лечение, въпреки че знаеха, че има нужда от такова и по закона за здравето имат такива правомощия да го изискат.

А цяло външно министерство не вижда или не се интересува, че психопат ходи сред тях и е на доста отговорна длъжност. Защо ли?“.