Весела Лечева: Отношението на „Позитано“ към президента напряга социалистите

0
28
Весела Лечева

Задоволството, което излъчва г-н Свиленски, не отговаря по никакъв начин на резултатите на БСП на изборите, коментира министърката на спорта

Знам какви са настроенията на социалистите спрямо държавния глава – не отговарят на тези на ръководството на БСП и това им създава дискомфорт и огромно напрежение. Това коментира служебният министър на спорта Весела Лечева, която е член на националното ръководство на БСП, пред Би Ти Ви. Подчерта, че се среща със структурите по места и знае нагласата им.

Съветът за младежта и спорта към НС на БСП не се е събирал нито веднъж, не знам каква политика имат в сферата, отвърна задочно Лечева на критиките на зам.-председателя на червената парламентарна група Георги Свиленски, че служебният кабинет не изпълнил приоритетите си, визирайки и социалистите в него.

На никакви обективни факти не почиват твърденията му, добави Лечева. А задоволството, което излъчва г-н Свиленски, не отговаря по никакъв начин на резултатите на БСП на изборите, заяви тя.

Моята работа е всеки ден, без значение колко дълъг ми е мандатът, да си върша работата както трябва – така министърката отговори на въпроса ще остане ли и в петия служебен кабинет на Румен Радев. Зависи от президента, допълни Лечева.

3 млн. лева са върнати по сметките на Министерството на младежта и спорта и държавните дружества, отчете се министърката. Българският спорт винаги е в дефицит на средства, тези пари са глътка въздух за него, обясни тя./24 часа