Вигенин плаши с мигранти, въздушният Шенген бил залъгалка за наивници

0
40
Кристиан Вигенин Снимка: БТВ

Българското правителство пое ангажименти, които надхвърлят ангажиментите ни по Дъблинското споразумение, твърди депутатът от БСП

Българското правителство пое ангажименти, които надхвърлят ангажиментите ни по силата на Дъблинското споразумение. Вместо пълноправно членство в Шенген, получихме нещо като дар на смъртта. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV депутатът от БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин.

Социалистът предупреди, че Австрия може да ни върне между 6000 и 9000 мигранти, които са минали и са получили регистрация на наша територия.

Защо българското правителство се ангажира с тази сделка, при положение че след няколко месеца Дъблинското споразумение вече няма да важи и ние няма да бъдем длъжни да приемаме обратно бежанци. А и днес стана ясно, че интеграцията на мигрантите ще бъде включена в програмата на общините, а кметовете не знаят за тази програма. Въпросът е защо всичко това се прави тайно и зад гърба на българските граждани? Защо се прави такъв компромис с националната ни сигурност? Вместо да представят цялата истина, те излъгаха всички ни, защото тази информация не беше представена на парламента, коментира Вигенин.

По думите му въздушният Шенген е „залъгалка за наивници“ и е трябвало ние като държава да откажем тази сделка с австрийската страна.

Към края на интервюто водещата на предаването Цветанка Ризова попита депутатът дали от БСП са готови да поднесат извиненията си на българското общество, ако се окаже, че създават изкуствена паника и България в крайна сметка не бъде залята от бежанци, каквито прогнози вещаят от вчера от „Позитано“ 20.

Вигенин не каза дали от БСП ще се извинят, но беше категоричен, че социалистите не създават паника, тъй като „паниката я създавали управляващите“, а те просто цитирали документи, които били разписани „черно на бяло“./Novini.bg