Виктория Василева си отиде от парламента не заради принципи и морал, а защото бе двоен агент

0
855
Виктория Василева

Кирил Петков прелъсти и изостави отцепниците от ИТН

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Днес Виктория Василева напусна парламента. Така и трябва. Тя си отива не, защото е принципна и морална, както се самовъзхвалява, а защото е играла ролята на двоен агент. Хем е правила интриги с Радостин Василев и другите отцепници, хем е докладвала на Слави за предателите.

Един от заговорниците ми разказа, че когато Кирил Петков дошъл в апартамента на спортния министър за седянка с недоволните, Виктория се скрила в спалнята. Гледай ти – че това ли е най-добре познатата й стая в къщата на разведения анаболен мачо?! На мен ми се чини, че на Виктория повече й отива да забърква манджи в кухнята, но може ли да знае човек какви мераци я гонят тая притворна червенокоса харпия…

Всъщност, Радостин Василев изцяло дължи партийната си кариера на 13 години по-възрастната от него кака, успяла да придума Слави, спортният адвокат с мижава кариера, да води листата на ИТН в 15МИР-Плевен. Понеже Радостин Василев изкрещя истерично, че ще чегърта ГЕРБ и порочния му модел, щом като стана министър, веднага назначи най-близките си приятели за началници на двете държавни фирми с бюджети за милиони: Александър Тодоров в Българския спортен тотализатор и Венцислав Петков в Националната спортна база, където пък работа (като озвучител) получи съпругът на Виктория Василева.

Ей, така значи този плевенски книжен лъв с ловешко дистанционно уморѝ мафията, копирайки я. А предшественикът му Андрей Кузманов направо го закопа: Радостин Василев вместо да се прави на полицай и прокурор, да беше си гледал работата в министерството, каза при Люба Кулезич бившият служебен министър на спорта. Той обяви, че една-трета от спортните клубове и федерации са останали без финансиране от държавата. Е, така ще е, как да бъде?! След като спортният министър се издаде по БТВ, че иска да стане вътрешен министър – напъните му да се прави на следовател във видео-репортажи ни се проясниха. Аз пък разбрах защо боязливият Радостин Василев иска да стане страшен министър на вътрешните работи – за отмъщение! За да бъде началник на бившата си съпруга и на сегашния й мъж – двамата елитни полицаи.

Предполага се, че Виктория Василева ще се захване с нов политически проект на предателите от Славчовата чета. Бърборин Радостин рече, че нямало да бъде точно партия, а нещо подобно. То при него всичко е нещо подобно и нищо не е цяло и довършено.

Едно време Виктория Василева беше най-безличният председател на младежкото СДС, криеше се зад гърба на сивия кардинал Христо Бисеров и се учеше от него на номера̀. И той беше предател – отцепи се от СДС и се зацепи за ДПС, докато не го хвърлиха на вълците по разследване за пране на пари.

Гледам каква чудна компания са се събрали: Радостин Василев – адвокат на ЦСКА, изгонен от Александър Томов и прибран от Гриша Ганчев; яростен критик на Кирил Петков през лятото на 2021 г. и негов верен министър през декември 2021 г.; Георги Георгиев – упорито преследващ химерата да стане министър на регионалното развитие, защото някога баща му бил уволнен от ВиК-Враца; Николай Радулов – кръвно свързан с Държавна сигурност, нереализиран вътрешен министър от пропадналия проекто-кабинет на ИТН в 46-я парламент; Светлин Митев – елитен охранител: от Иван Костов през Денис Ершов до посолството на голяма арабска държава, съученик на Виктория Василева от Русе; Иво Атанасов, мераклия за правосъден министър, има общо бизнес-минало с Росица Кирова от ГЕРБ; Деян Петков, учител от Плевен, верен паж на Радостин Василев плюс Кирил Симеонов, участник в Биг-брадър, компаньон на Ицо Хазарта… Те-ги-те юнаците.

Според Николай Радулов, отцепниците ще формират гражданско движение и ще участват в предстоящите предсрочни избори. Което означава, че Кирил Петков ги прелъсти и изостави. Няма хляб за напусналите ИТН в ПП. Не ги искат, просто. Веднъж предател – завинаги предател.

П.П. Днес министърът на спорта в оставка Радостин Василев се похвали, че МС увеличава с 1 000 000 лева капитала на “Сердика спортни имоти” – търговското дружество, от което неотдавна са били изплатени 52 800 лева на адвокатската кантора на Лена Бориславова.

Днес стана ясно, че спортният министър Радостин Василев е финансирал с 499 999,98 лева фондация “Евроскок” за проекта “Ти знаеш. Ти можеш”, за която бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев твърди, че е свързана с финансовия директор на вестник “24 часа”.