Визитата пропадна: Денков няма да ходи до САЩ, само министри без правителствения самолет

0
87
Николай Денков

Засега е потвърдена визита само на икономическия министър Богдан Богданов

Премиерът Николай Денков няма да лети за САЩ, съобщава „Труд news”, позовавайки се на източници от Министерски съвет. Оттам обяснили, че предстои друга важна командировка на премиера през седмицата, за която ще дадат информация на по-късен етап.

Няма да пътувам за САЩ утре. Оставам да обсъдя меморандума със зърнопроизводителите”, заяви часове по-късно премиерът без да отваря дума за другата командировка.

Не мога да пътувам при положение, че подготвям меморандум със зърнопроизводителите и обсъждаме тяхното недоволство”, коментира още Денков.

Съобщено бе, че министрите, които ще пътуват за САЩ няма да летят в правителствения самолет.

Засега съобщение за командировка в САЩ има единствено от икономическото министерство. В него се казва, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и неговият заместник Николай Павлов заминават на работно посещение в Съединените американски щати утре.

От министерството посочват и програмата на двамата министри – в столицата Вашингтон те ще проведат срещи с представители на Групата на Световната банка, Търговска камара на САЩ, както и с представители на международни корпорации в сферата на автомобилната индустрия, логистиката, високите технологии и производството на системи за съхранение на енергия.

Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес в областта на икономиката и инвестициите.