ВМРО: Кабинетът да не се чуди как да си свали гащите пред Скопие

0
99
Снимка: ВМРО

Отношенията не са в това да има самолетни полети, каза Красимир Каракачанов

„Правата на нашите сънародници в РСМ ще бъдат гарантирани, когато България започне да води последователна политика. Настоящият кабинет дава заден ход“, заяви пред БГНЕС Красимир Каракачанов, който присъства на панихида, организирана от ВМРО в памет на убитите наши сънародници в „Кървавата Коледа“ на 6 януари 1945 година.

„Днес отдаваме почит към хиляди хора, които бяха избити, подсказваме на настоящите управляващи, които се чудят как да свалят гащите пред Скопие, че отношенията ни с РСМ не се определят от това дали ще има самолет между столиците ни, а се състоят в това тази държава да промени своята българофобска политика“, категоричен бе Каракачанов.

„Липсва елементарна грамотност. Когато не си компетентен по нещо, а се изказваш, това е резултатът. 30 години напред-назад. Ние сме единствената държава, която чака някой друг да взима решенията вместо нея“, подчерта Каракачанов.

РСМ е единствената държава, където да си българин е престъпление, каза от своя страна евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Самият фундамент на политически македонизъм е антибългарски. Върхушката в РСМ ще продължи да се държи на българофобските основи, защото без тях тя ще престане да съществува“, категоричен е евродепутатът. „Това е единствената държава в Европа, където след колапса на диктатурите продължава да има граждани, които са лишени от права. Това е позорно престъпление. Македонските българи продължават да са втора ръка хора в Македония. Става дума за българското национално достойнство, а то не се продава“, заяви Джамбазки.

Политическата коректност настъпва в България с идването на новото правителство. „Половината кабинет е от НПО сектора, всичките НПО-та са свързани с Джордж Сорос. В следващите няколко месеца ще видим стотици начинания, които ще са свързани с тази посока“, каза Джамбазки.

Той призова за мирно събиране на граждани пред президентството по време на КСНС за отстояване на позицията на България за РС Македония в ЕС.