Заев след срещата с Янев: Болката е голяма за двата народа. И в добро, и в лошо сме заедно 

0
33
Снимка: кадър

Обмислят ден на траур в България и Северна Македония

„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни трагедии. Да започнем от инцидента от миналата вечер в с. Рояк, където загинаха български граждани в дом за възрастни хора. Трагедия, която и в момента се разследва, конкретика не мисля, че е необходимо да коментираме. За съжаление, в рамките на по-малко от 7-8 часа, имаше нова трагедия”, започна изявлението си премиерът Стефан Янев след срещата със Зоран Заев.

„Трагедиите са общи и това, което ни докосва, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква националност са загиналите. Единственото, което можем да направим, е да изразим нашата съпричастност и съболезнования”, посочи още Янев.

„Искам да изкажа съболезнования и на двата ни народа. В понеделник вечерта България изгуби 9 живота в старческия дом. А днес – Македония загуби 46 млади хора и деца. Това е една страшна трагедия, която се случи с македонския автобус, който се е връщал от Истанбул за Скопие. Искам да изкажа съболезнования на българския народ от македонския народ за тяхната трагедия и да изкажа благодарност от името на македонския народ за съболезнованията от страна на българския народ”, каза от своя страна Заев.

„Болката е голяма за двата народа. В добро и лошо ние сме заедно. Ние сме първи съседи и братски народи. Всеки път трябва да си помагаме и в добро, и в лошо”, посочи македонският премиер.