Застреляният бизнесмен трябвало да има охрана от следващата седмица

0
187
Снимка: Нова

Имал конфликт със собственик на друга автокъща

Продължава издирването на извършителя на показния разстрел на бизнесмен в София. Убитият е 46-годишен собственик на автокъща Николай Драгополов.

Той беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато чакал в колата си на червен светофар на бул. „Симеоновско шосе“. Мъжът е бил с приятелката си и 11-годишното й дете. Те не са пострадали, припомня Нова тв.

Сигналът към полицията е подаден в 20:04 ч. Линейката е пристигнала за 12 минути. Медиците обаче само са констатирали смъртта на мъжа, който издъхнал на място.

Извършителят на убийството се е правил на клошар няколко часа под моста, за да може да извърши разстрела. На мястото често се получава задръстване.

Убитият има множество криминални регистрации, част от тях – за наркотрафик. От следващата седмица е трябвало да има охрана.

„На място е дошъл съдебен лекар. Намерени са две гилзи. Имало е коли зад убития. Има свидетели, които следва да бъдат разпитани”, каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

По информация на NOVA той е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния. Според приятели на убития обаче той не е получавал никакви заплахи.