ГЕРБ обещаха нови 1000 полицаи до края на годината

От началото на годината до настоящия момент има обявени 600 конкурса за назначаване на полицейски служители

0
99
полицаи
Снимка: архив

Цветанов се зарече да назначи и още 2000 разследващи

 

Кога и къде по време на предизборната кампания БСП са говорили да бъдат назначени 1000 полицейски служители. Това заяви Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията, на брифинг в централата на ПП ГЕРБ, предаде „Фокус”.

По повод искането на БСП за актуализация на бюджета за 2017 г. с необходимите суми за 1000 нови служители в Министерството на вътрешните работи и 6000 на Министерство на отбраната, Цветанов коментира: „Ние признаваме на БСП, че осъзнаха важността на сектор „Сигурност”.

Защо не попитахте Корнелия Нинова кога и къде по време на предизборната кампания те са говорили да бъдат назначени 1000 полицейски служители. Кога преди са говорили за 6 000 служители, които да бъдат назначени в Министерство на отбраната? Аз им благодаря за това, че припознаха управленската програма на ГЕРБ и това, което можем да заявим категорично е, че през 2017 година ще бъдат назначени 1000 полицейски служители”.

Цветанов подчерта, че от началото на годината до настоящия момент има обявени 600 конкурса за назначаване на полицейски служители. „От тях вече една не малка част са назначени, но в оставащите 6 месеца ще бъдат обявени останалите процедури. Това ще бъде факт.

Спекулативно е от тяхна страна – те да говорят за неща, които ние сме обещали и неща, които ще изпълним за 2017 година”, каза още Цветанов. „Що се отнася до 2000 разследващи полицаи, които трябва да бъдат окомплектовани и това ще бъда направено до 31.12. 2017 година.

6 000-те полицейски служители, които трябва да бъдат обучени за неотложните процесуално–следствени действия – и това ще бъде направено в рамките на предстоящата година. Към юни 2018 година вече ще сме изпълнили този ангажимент. Благодаря на БСП, че четат много внимателно нашата управленска програма”, заяви още Цветанов.