Претърсват офисите на Прокопиев заради продажбата на „Каолин“

0
138
прокопиев
Иво Прокопиев

Акцията не касае издателската дейност и медиите на бизнесмена, обяви прокурор Димитър Петров

Акцията в офисите на холдинга на Иво Прокопиев „Алфа финанс“ в центъра на София е заради разследването за приватизацията на „Каолин“. Това обяви пред медиите шефът на Спецпрокуратурата Димитър Петров.

Разследващите пристигнаха в късния следобяд в сградата, където има офиси на „Алфа финанс холдинг“, свързана с бизнесмена Иво Прокопиев.

„В края на миналата седмица г-н Прокопиев и още няколко лица бяха привлечени като обвиняеми по дело, което се наблюдава от специализираната прокуратура. Днес получихме разрешение от специализирания наказателен съд за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг“. Целта на това претърсване са документи, които считаме, че са необходими за разследването. Тези документи са свързани с покупко-продажбата и въобще с трансакции на предприятието Каолин. Не касаят издателската дейност и медийните компании на обвиняемите. Към момента колегите работят на 7-я етаж, оказва им се съдействие“, каза прокурор Димитър Петров.

Това, което ни е разрешено към момента да търсим е налице, един от обвиняемите е на място заедно с неговите защитници, допълни той.Срещу Прокопиев се води и друго разследване – за пране на пари, свързано с приватизацията на „Каолин“. То е в Софийската градска прокуратура. Предпирятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.