Отказаха регистрация на македонския клуб в Благоевград

0
59
Културният клуб на "македонците" в Благоевград.

Агенцията по вписванията се мотивира, че той е противоконституционен

Македонският културен клуб в Благоевград получи отказ за регистрация.

Агенцията по вписванията е отказала да даде статут на клуба, носещ името на “Никола Вапцаров” с мотивите, че той е противоконституционен, а сдружението не може да се занимава с политическа дейност, съобщава „Труд“.

Получихме решение за отказ на 10 февруари, което означава, че нашето сдружение получава отказ за легитимност и е извън закона”, се казва в съобщението на клуба, разпространено до медиите. Те са категорични, че ще обжалват пред съда, защото това било безпринципно решение.

На 4 февруари пък четирима счупиха витрината на клуба. По-късно задържаха за денонощие Людмила Костадинова, която бе кандадат за кмет и кандидат за депутат от “Българска Социалдемокрация – Евролевица”, както и двама общински чиновници – Станислав Илиев, Николай Илиев. Людмила Костадинова призна, че тя е счупила витрината от гняв, а не като вандалски акт, защото смята, че РСМакедония е унижила държавата ни. Обвинения спрямо тях нямаше, щетите – витрината бе заплатена, а парите бяха събрани от футболните фенове в Благоевград и Перник.