Само в Breaking.bg: Шефът на Фонд „Земеделие“ е политически парашутист, спуснат от президентството

0
723
Борис Михайлов

Министърът на земеделието Христо Бозуков е прескочен. Назначението е по нареждане на съветника на Радев Копринков

Новоназначеният шеф на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов, за който днес ГЕРБ попитаха дали е съден за данъчни измами за 15 млн. лева, е парашутист в системата и лично назначение от президентството, научи Breaking.bg. На заседанието на УС на Фонд „Земеделие“ на 10 юни 2021 година, когато е сменена управата на фонда начело с Васил Грудев, земеделският министър Христо Бозуков, член на общинската организация на БСП-Пловдив и доверено лице на Георги Гергов, дори не е знаел кой ще бъде назначен за нов ръководител, разказаха запознати.

След това получил „височайше“ обаждане по телефона и обявил името на Борис Михайлов. Пред останалите членове на УС на Фонд „Земеделие“ Бозуков заявил, че не познава този човек, няма контакти и дори негов мобилен телефон.

Според информирани Борис Михайлов е лично назначение от президентството и по-специално от съветника на Румен Радев Николай Копринков, бивш кмет на пловдивското село Труд от БСП. Затова Бозуков е бил прескочен, прескочен е и формалният премиер Стефан Янев, защото заповедта за смените във Фонд „Земеделие“ е дошла от „Дондуков“№2, а дребните изпълнители не се питат, коментираха запознати.

Работещите там са силно притеснени за бъдещето си, защото бившият данъчен Михайлов няма и понятие от работата в земеделието, защото е политически парашутист. Това не му попречило да започне с уволнения на специалисти и експерти. Явно по списък, спуснат пак от Копринков.