Депутат от БСП, обвинен в купуване на гласове, отива на съд

Плащал на посредник за купен вот

0
114
депутат
Манол Генов

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Манол Генов и Николай Христев

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Манол Генов и Николай Христев.

Генов е обвинен за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 г. в гр. Асеновград, предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв.) на свидетел. Това съобщиха от прокуратурата.

Сумата е била предадена на свидетеля чрез обвиняемия Христев и друго лице, за да бъде дадена на жители на гр. Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител – престъпление по чл.167, ал.4, пр.2, във вр. с ал.2, пр.2 от НК.

Николай Христев е обвинен за това, че в периода от неустановена дата в средата на месец март 2017 г. до 25 март 2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с 2 деяния, предоставил имотна облага (парична сума с общ размер 900 лв.) на две различни лица от гр. Асеновград, за да бъде дадена на другиго – жители на гр. Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител.

Първото деяние е извършено на неустановена дата през месец март 2017 г. и предоставената сума е в размер на 500 лв., а второто на 25 март 2017 г., като предоставената сума е в размер на 400 лв. – престъпление по чл.167, ал.4, пр.2, във вр. с ал.2, пр.2, във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Предстои насрочване на делото от съда.