Кирил Ананиев имал план за действие във всички направления

Напълно съм наясно, че никой няма да ми даде нито 100 дена, нито 30 дена, нито 10 дена,добави новият министър

0
46
здравеопзване
Кирил Ананиев

Той каза за предшественика си,че е с отлични впечатления

Новият здравен министър Кирил Ананиев обяви, че вече има подготвен план за действие и не очаква да получи толеранс дори от 10 дни.

„На базата на приоритетите на правителството, които са записани в програмата, аз съм подготвил един план за действие във всички направления – административно-структурно, отделните видове дейности в здравното осигуряване, връзката между отделните звена в системата. Напълно съм наясно, че никой няма да ми даде нито 100 дена, нито 30 дена, нито 10 дена. Ще се опитам да се мобилизираме всички ние като министерство, като екип, за да ускорим нещата, които стоят като ангажимент пред Министерството на здравеопазването“, каза Ананиев при приемането на поста от предшественика си проф. Николай Петров.

Ананиев благодари на Петров и каза за него, че е с отлични впечатления от него и общата им работа.

„Познавам проф. Петров много отдавна, много отдавна работим заедно, включително и месеците, в които той беше министър. Aз съм с отлични впечатления от него, невероятен професионалист, невероятен човек, човек, който си разбира от работата. Не го казвам в момент на раздяла, защото ние няма да се разделим, ние ще продължим да работим заедно, аз ще ползвам неговия опит и аз ще споделям моя с него, надявам се пътищата ни да продължат в работен вариант и за в бъдеще.

Съжалявам, че се случи всичко това, но се надявам да не го приема лично. Ще се опитам да продължа дейността на министерството така, както тя е подредена в момента, но с идеята да я доразвия, защото много неща има, които още трябва да се направят“, допълни новият министър.

„Надеждите към вас са много големи. Имате безрезервната ми подкрепа. Няма да ви досаждам със съвети и идеи, но съм на 24 часа разположение, ако имате нужда от мен. И накрая ще кажа най-доброто пожелание, което съм получавал някога – когато бях служебен министър от проф. Милан Миланов – кураж и с Бога напред“, каза му Петров.

Той предаде на Ананиев отчета за изминалите 6 месеца и му подари икона, която да го пази с препоръката едно от първите и най-важни неща, които да направи в  министерството – да направи водосвет за себе си и екипа си.