ГЕРБ и Патриотите внесоха кандидатурата на Красимир Влахов за Конституционния съд

Търсим политически консенсус, обяви шефът на ПГ на ГЕРБ

0
52
парламент
Снимка: архив

Цветанов разговаря с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за подкрепа

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведоха среща днес.

Двамата политици обсъдили важни политически въпроси. Сред тях е и Красимир Влахов, който в момента е съдия във Върховния касационен съд. Преди това той е бил зам.-председател на Върховния касационен съд. Красимир Влахов е единственият издигнат за съдия в КС от парламента.

Според Цветанов е важно да може действително и ДПС, ако изявят желание, да зададат въпросите си и да чуят неговите отговори.

„Заедно с „Обединени патриоти“ внесохме предложение за Красимир Влахов за конституционен съдия. Ние бихме искали от парламентарното мнозинство, когато има такива високи позиции в държавата, да търсим максималния политически консенсус“, смята председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Депутатът обясни, че ще се постарае днес да разговаря с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира мнението на президента Румен Радев относно номинацията за съдия в КС. „Аз съм убеден, че българският президент ще приеме тона, който има в българския парламент, защото вие виждате, че имаме процедурни правила, които се подлагат на гласуване“, смята той.

Според него за всички е ясно, че в БСП има вътешна опозиция.

Междувременно Карадайъ обясни, че в момента ситуацията в страната не е добра и това ще го усетим и по джоба си.

„ГЕРБ преди година и половина се отказаха да имат ясна програма за развитие на страната, зад която да има мнозинство. Те предпочетоха да има едно аритметично мнозинство, няма ясна програма за развитие на държавата. ГЕРБ допуснаха популизма и национализма във властта“, смята той.

От своя страна Цветанов посочи, че действително разговорите, които водят управляващото мнозинство и опозицията, са трудни.

„В политиката не всички са еднакви. Всеки си има управленска програма, нашата се изпълнява. Чуваме и различното мнение“, смята той.