Общински съветник от БСП-Хасково обжалва акт след отказан дрегер

0
217
Социалистът Даниел Йорданов. СНИМКА: HASKOVO.NET

Социалистът Даниел Йорданов опитал да избяга от полицейска проверка на пътя

Общинският съветник от БСП в Хасково Даниел Йорданов обжалва пред Районния съд в града акт за нарушение на пътя, съобщава Haskovo.net. Според медията на 4 срещу 5 октомври 2020 година той е бил спрян с колата си за полицейска проверка.

Йорданов бил във видимо нетрезво състояние и е направил опит да избяга, но е бил засечен от униформените. След като Пътна полиция го спряла социалистът отказал тест с дрегер за алкохол.

Униформените му съставили акт. Няколко дни след това, на 12 октомври 2020 година е била изготвено наказателно постановление от началника на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Хасково. То е за четири нарушения на Закона за движение по пътищата-за отказ да бъде тестван за алкохол, за неносене на шофьорска книжка, за неносене на талона на автомобила, за неподчинение на полицейско разпореждане и опит за осуетяване на проверка.

Заради отказа да бъде тестван с дрегер социалистът остава без шофьорска книжка за 2 години, наложена му е и глоба от 2000 лева.

След случката през октомври от Haskovo.net се свързали със социалиста Даниел Йорданов, но той отрекъл да е имало такава ситуация с него.

От медията се свързали и с ОДМВР-Хасково, защото в информационния полицейски бюлетин случаят не е бил посочен, но не получили отговор.

Сега Йорданов обжалва наказателното си постановление в съда. По делото е имало една заседание на съда, следващият месец предстои второ.