Алексей Василев: Ще насоча усилията си към подобряване на училищния спорт

0
60
Алексей Василев

Политиката е именно маратон, казва той

Дни преди участието си в Софийския маратон кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Сливен Алексей Василев даде специално интервю за подкаста “РАБОТИМ ЗА СЛИВЕН”. Първият епизод на формата ще бъде достъпен в понеделник в официалните профили на Стефан Радев във Facebook и YouTube.

Въпрос: От 20 години участвате успешно в състезания по планински маратон. Защо избрахте тази дисциплина?

Алексей Василев: Избрах тази дисциплина, защото град Сливен е облагодетелстван от планината около нас, от местността Карандила. Това е любимо място на много сливналии. Аз почти всеки ден съм в планината, затова започнах да се включвам и в състезанията по планинско бягане. Смятам, че се представям успешно. Доволен съм от резултатите си. В доста състезания участвам в страната. Планирам участия и в маратони в чужбина.

Въпрос: Какво е общото между политиката и маратона?

Алексей Василев: Те се препокриват. Политиката е именно маратон. Аз дори на всички свои приятели казвам, че ми предстоят два маратона до края на месеца и един ултрамаратон. Единият маратон е утре, на 8 октомври. Това е класически маратон с дистанция 42 км. Ще участвам и в планинския маратон „Хайдушки пътеки“ в Сливен, отново с дистанция 43 км. За финал е ултрамаратона на 29 октомври, когато ще бъда местните избори.

Въпрос: По какъв начин качествата ви на спортист ще ви помогнат в работата като общински съветник?

Алексей Василев: Спортът дисциплинира. Мнението на много от хората за общинските съветници е, че не си вършат работата, че не са дисциплинирани. В нашата листа има много отговорни и дисциплинирани хора, които работят с желание и хъс. Надявам се, че ако моите съграждани ме изберат за общински съветник на 29 октомври, с отговорност и дисциплина ще се отнеса към работата си в Общинския съвет.

Въпрос: През последните години беше направено много за спорта в Сливен. Какво още смятате, че трябва да се надгради?

Алексей Василев: Аз ще насоча усилията си към подобряване на училищния спорт, на активното спортуване в учебните заведения. Ще работя за подобряване на спортната база в училищата. Спортът и желанието за спорт и активност се възпитават в децата още от най – ранна възраст. Най – добрите продължават в клубните спортове. Спортът оформя характера на човек, затова е добре да се започне рано.

Въпрос: Кои са другите направления, освен спорт, по които ще работите, ако влезете в Общинския съвет?

Алексей Василев: Туризъм и екология. Това са другите сектори, в които мога да съм полезен. За съжаление замърсяваме навсякъде – в градската среда, в планината, сред природата, около нас самите. Много важен е личният пример. Трябва да работим в посока създаване на навици за опазване на природата, условия за изхвърляне и съхранение на отпадъците. Това е посоката, в която искам да работя.

Въпрос: Какво е Вашето основно послание към жителите на Сливен?

Алексей Василев: Правете повече добри неща. Гледайте да не се сърдите един на друг, да не се карате, да не провокирате негативни емоции. Ако всеки един направи по едно, само по едно добро нещо за деня, с това ще се подобри живота на всички.

Цялото интервю с кандидата от листата с номер 7 и преференция 123 Алексей Василев, може да слушате в понеделник в първия епизод на “РАБОТИМ ЗА СЛИВЕН” в профилите на Стефан Радев в YouTube и Facebook.

https://www.youtube.com/@stefanradevsliven

https://www.facebook.com/stefanradevsliven

Алексей Василев има редица постижения в планинския маратон. Тази година стана първи в генералното класиране при скоростно изкачване на 26 км на верига от пет планински върха – Ботев, Вихрен, Мусала, Черни връх и Осогово. Редовно участва и се представя достойно в Осогово рън, където тази година взе златото, в Софийски маратон и Хайдушката надпревара край Сливен. Заема първи и втори места. В момента трескаво се подготвя за участие в Софийски маратон на 8 октомври. Той е категоричен, че на 29 октомври Сливен трябва да избере кандидатите на ГЕРБ с номер 7, защото те са единствените, които могат да осигурят по-добро бъдеще за Сливен.

Може да подкрепите Алексей Василев като гласувате с № 7 в бюлетината, с преференция 123.

За Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ Сливен можете да гласувате с номер 7 в бюлетината.