Анна Александрова от ГЕРБ-СДС сменя Стою като шеф на правната комисия в НС

0
116
Снимка: НС

Комисията е на ротационно председателство

Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде избрана за председател на Комисията по правни въпроси, предвижда проект на решение, включен в седмичната програма на Народното събрание (НС), публикувана на интернет страницата на парламента. Предложението е внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Едновременно с това сегашният председател на комисията Стою Стоев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) да бъде освободен като такъв и избран за заместник-председател, е записано в проекта, съобщава „Трибюн“.

Комисията по правни въпроси е на ротационно председателство между първите две политически сили в НС. До момента Александрова е заместник-председател.

В програмата на депутатите е и избор на председател на Комисията по културата и медиите. Предложението на ГЕРБ-СДС е Тома Биков да заеме мястото на подалия оставка от поста и освободен в първия работен ден на парламента от новата сесия Вежди Рашидов.

Депутатите ще гласуват и освобождаването на подалия оставка като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол Димитър Бъчваров .

В седмичната програма е първо гласуване на четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата – на Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Божидар Божанов (ПП-ДБ), на Настимир Ананиев (ПП-ДБ) и на Димитър Найденов(ППДБ).