Борисов: Срещу нас няма политически субекти, а формации, финансирани от олигарси

0
401
Борисов във Варна.

Без „Хемус“ нищо в Северна България няма да се случи, предупреди лидерът на ГЕРБ

Аз не мога да повярвам, че може да са спрели парите за АМ „Хемус“, които ние осигурихме. Тя е важна за Шумен, Търговище, Габрово. Ако има гражданско общество, още утре трябва да излязат“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Варна.

Ако това за „Хемус“ е вярно, недейте да спите. Не стойте и не ги гледайте“, призова той. И предупреди:

Без „Хемус“ никога нищо няма да се случи за Северна България. Колко пъти казвах, че никога не е имало проект за „Хемус“ и само ГЕРБ ще го направи. Една част е готова, сигурно им е неудобно да отидат и да откриват“.

Борисов подчерта, че за 10 години България е достигнала 120 млрд. БВП, с 90% ръст. „Да видя какво друго ще направи Слави, ако го вдигне с 30%, шапка му свалям“, каза той.

Бившият премиер припомни, че само преди година държавата и светът бяха в ужас какво ще се случи заради коронавируса.

А сега ми говорят за Харвард, но за ковид кризата това никъде не се учеше. С това ставах и с това лягах, колко са оздравели, починали и са в болници. Обиколих Европа, благодарение на Урсула, Меркел, Макрон в България има 3 милиона ваксини и са от всички най-добри одобрени от европейската агенция по лекарствата. Но те убиха ваксинационния план, а „Делта“ и „южноафриканският“ вариант са тук и ще ни удари с жестока сила“, изрази притеснение Борисов.

Той разкритикува служебния кабинет, че няма градация по отношение на ваксините и борбата с пандемията.

Лято, море и никой не го интересува, а ваксините вече ще са с изтекъл срок на годност. До колкото разбрах, те са и отказали да внасят ваксини. Какво мисли Европа? Че Бойко орева всичко за ваксини, а сега не правят нищо. И през тази криза преведохме страната без да нарушим в цялост икономиката и строителството. Учителите се справиха прекрасно с интернет образованието“, заяви той.

Борисов похвали лекарите и здравните служители.

Медицинските работници – това е нашата армия, защото идните две години ще бъдем във война. Аз обикалях болниците и видях как тези хора не мръднаха. Никъде в Европа нямаше маски, облекла, всичко си произведохме. И те искат да ни изчегъртат!“, възмути се бившият премиер.

Той коментира и скандалните изказвания на служебни министри по повод съдийка, спряла временно назначения.

Ако това го бяха казали мои министри, щяха да бъдат уволнени, а всички онези партии за ред и законност щяха да протестират вече. Никаква реакция от партиите, които искат да въвеждат ред и законност. Навремето с Нели Куцкова се карахме, че защитавам прокурорите и ми каза, „не пипайте съдиите и съдебната система“. Те трябва да работят спокойно и са в състояние да запазят обществото във вида, в който искаме да останем в ЕС“, каза той.

По отношение на предстоящия вот, Борисов попита ЦИК какво пречи да се броят и талончетата в урните.

Машината изкарва 100 гласували, ние искаме да видим, че и в урната са толкова. Какво ви пречи да броите машините, а ако искаме да обжалваме, какво ще обжалваме. Те искат както Мадуро открадна изборите и тук да го направят. Единственият президент, който подкрепи Мадуро, беше точно Радев“, заяви Борисов.

Във Варна той разказа за предотвратен ужасяващ инцидент в спортната зала.

Ако не ме лъже паметта, под пода беше 9 метра вода, залата висеше във въздуха при тези 5-6 хиляди души и едно пропадане, представете си колко жертви щеше да има. Направихме една от най-красивите зали“, каза лидерът на ГЕРБ на варненските симпатизанти.

Вече 8 години рамо до рамо се борим в защита на демокрацията. Този път срещу нас няма политически субекти, а формации финансирани от олигарси. Всеки ден ровят в кашоните и търсят да намерят нещо, което ние сме съградили“, заяви и Красен Кралев.