Борисов: Този път ще вложим огромно усилие да направим правителство. С този, който е патриот и е за европейски ценности (Видео)

0
332
Откриването на кампанията на ГЕРБ във Враца.

Лидерът на ГЕРБ откри предизборната кампания на партията във Враца

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Кампанията ще премиен под мотото „За стабилна България отново“.

Водач на листата в района този път е Красен Кръстев.

Домакин бе кметът на града Калин Каменов. Който обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори. „Какво получихме за 2 г. – проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад“, добави той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана.

Каменов си пожела „големият шлем – кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана“.

Първи думата взе Николай Нанков, който атакува наследниците си в транспортното министерство. „Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не предвижиха нито една процедура“, атакува той досегашните управляващи. „Служебният Шишо Бакшишо под сценария „Приказки под Шишовия храст“ се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби“, заяви Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана на още етап взимане проба.

Пред множеството Борисов обяви, че след изборите ще положат усилия този път да има правителство. С този, който е патриот, осъжда войната в Украйна и има евроатлантически ценности.

„ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ. Кой е първи – темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият.“ С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов надъха своите за предстоящите избори, откривайки предизборната кампания от Враца. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други – видели са разликата от 10 %. „Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как – вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията“, обвини бившите управляващи той.

2 г. държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари – помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финасов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите – сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар“, описа бившият премиер.

Борисов се ядоса и на строителния министър Иван Шишков и го призова да дойде до Враца и „да види в какво състояние престъпното нбездействие обрича живота на гражданите“. Той трябва да си вземе личната кола и да я строши. Според Борисов само от Ботевград до Враца има 1000 дупки, дори сам е спукал гума. Лидерът на ГЕРБ призова медиите да посочат нещо, построено от друг освен ГЕРБ. „Да отида да взема ядка аз, да ми покажат как добре се строи. Ще кажа евала“, добави той. Но се ядоса, че до Враца се пътува със средна скорост 17-20 км в час. „Той да има късмет да стане главен архитект. Той на софиянци таква хубава работа ще направи, че после ще ни търсят“, продължи с атаката към Шишков той.

„2 г. държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари – помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите – сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар“, описа бившият премиер.

„Ще вложим огромно усилие за правителство. С кой – с който българският народ избере. Който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е за европейски ценности, каквито сме в ЕНП. С тях ще правим правителство“, закани се Борисов.

И отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев – да изкара какви са параметрите на финансите на държавата. „Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората“, заяви лидерът на ГЕРБ. Щетата, която нанесоха на държавата е толкова голяма, че и лидерите и партиите ги е страх да управляват, добави той.

„Патриоти са тия, които ще кажат „благодаря“ на Радев, че „каквото можа прави без партия и парламент“. Не му благодаря за Кирил, Асен и Рашков, че ни ги натресе. Но той сам каза, че шаралтанията ще спре. И да се стегнем, и да управляваме. Иначе на какво прилича това – за 2 г шест пъти говорим едно и също“, добави още лидерът на ГЕРБ.

Да бъдем отговорни, да загърбим партиите след изборите и да предложим нещо, което работи, призова той останалите политически сили. Според него трябва да има редовен кабинет, а не да се оправдават и да оставят Радев „сам да тегли, за да търсим местните избори“. „Това не е честно към народа. И не трябва да се прави. С президентските това са пети избори за 2 г., турете по 100 млн. Една магистрала с моста до Видим я изхарчихме за избори с машини. Ако партиите не се вразумят, действително няма смисъл от съществуването им“, смята Борисов.

Той посочи, че който и да управлява, първо трябва да стабилизира финансите. И се зачуди как ще процедират с бюджета „левите ПП и ДБ“, ГЕРБ и СДС останали център-дясно, за да подпомагат бизнеса, „да изкараме газ в черно море и да задържим данъците“.

„Трябва да сме с един депутат повече, но първи. Тогава ще направим правителство. Ако сме втори, но няма как защото ПП-та е ги бием със сигурност, и „Да,България“ ще ги бием. Да видим дали ще долъжат хората с механичния сбор. Може би има как, но те взеха та направиха машинното гласуване да се вижда. Не може някой да носи през нощта флашките. От трибуната се обвиняваха и изобличаваха как са пипали флашките и как могат да се гласят резултати, те си го говореха“, заяви Борисов. Той се надява и Антикорупционният фонд или друга институция да се самосезират по признанията на Георги Георгиев, който бе депутат от ПП, за търговия с влияние.

Борисов се похвали с добре изготвената програма на ГЕРБ. „Трябва да възстановим отново България след хаоса“, настоя той. И отново призова политиците ако са отговорни и мислят за народа, да направят правителство.

Борисов се ядоса и на строителния министър Иван Шишков и го призова да дойде до Враца и „да види в какво състояние престъпното бездействие обрича живота на гражданите“. Той трябва да си вземе личната кола и да я строши. Според Борисов само от Ботевград до Враца има 1000 дупки, дори сам е спукал гума. Лидерът на ГЕРБ призова медиите да посочат нещо, построено от друг освен ГЕРБ. „Да отида да взема ядка аз, да ми покажат как добре се строи. Ще кажа евалла“, добави той. Но се ядоса, че до Враца се пътува със средна скорост 17-20 км в час. „Той да има късмет да стане главен архитект. Той на софиянци такава хубава работа ще направи, че после ще ни търсят“, продължи с атаката към Шишков той.

Борисов има и идея как да се пребори с търговските вериги. Той постави задача на кметовете.