ИТН искат комисията „Нотариуса“ да изслуша Асен Василев, Спецов, Бойко Рашков и главните прокурори от 2020 г. насам

0
99
Гроздан Караджов Снимка: 24 часа

Партията иска още и изслушване на шефовете на ДАНС, КПКОНПИ и ГДБОП

ИТН искат изслушване на финансовия министър Асен Василев, директора на НАП Румен Спецов и всички главни прокурори от 2020 г. досега във временната комисия за разследване на фактите и обстоятелствата около дейността на убития Мартин Божанов – Нотариуса, предава БНР.

Това обяви депутатът Гроздан Караджов, който е представител на ИТН в комисията. От формацията настояват още да бъдат изслушани настоящият и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и Бойко Рашков, ръководителите на ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ, както и подалата оставка като ръководител на СРП Невена Зартова.

„Управляващите, които държат 2/3 от мнозинството в тази комисия, да се обединят и да излезем с декларация, че бихме искали към казуса на Мартин Нотариуса да се прибавят и казусите, свързани с Осемте джуджета и с Петьо Петров – Еврото. Защото това е част от една обща организирана престъпна група. Ние в това се убедихме от показанията, които направиха снощи от Антикорупционния фонд и няма смисъл да работим върху върха на айсберга, при условие, че отдолу се крие много по-голямата част от данните и обстоятелствата“, каза Караджов.