Иван Таков и Ваня Григорова отиват на среща с Васил Терзиев и Борис Бонев

0
178
Васил Терзиев и Ваня Григорова

Ще се пазарят за пост председател на Столичния общински съвет

Иван Таков и Ваня Григорова отиват на среща с Васил Терзиев и Борис Бонев, става ясно от съобщение на столичната организация на БСП. Очаква се една от обсъжданите теми да бъде изборът на председател на Столичния общински съвет, въпреки че не е спомената в съобщението. Без този избор обаче работата на Съвета не може да се отпуши.

На свое заседание общинските съветници от групата на Местна коалиция „БСП за България“ приеха поканата, изпратена от общинските съветници от Местна коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България (Спаси София)“ за провеждане на разговори за постигане на съгласие по конкретни политики и приоритети за управлението на София в мандат 2023 – 2027 г., се казва в него.

Разговорът между представители на двете политически групи ще се състои в неделя, 26-ти ноември, от 15,30 часа в сградата на Столична община, зала „Официална“.

На преговорите на „Московска“ 33 освен председателят на БСП – София Иван Таков и червеният-кандидат кмет за столицата Ваня Григорова ще отиде и Диана Тонова, която бе предложението на левицата за председател на Столичния общински съвет. На две свои заседания – на 13 и на 20 ноември, общинските съветници не успяха да изберат свой председател.