Калоян Методиев: Радев тормозеше чрез НАП политическите си опоненти по време на служебната власт

0
208
Калоян Методиев

Трябваха му бухалки, смята политологът

Политологът и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев съобщи, че повече от 9 месеца Националната агенция по приходите го е проверявала по поръчка на държавния глава.

„Държавната бухалка се стовари върху мене заради политически критики и позиции“, пише той в профила си във Фейсбук.

Проверката не е установила никакво разминаване между доходите и начина на живот на Методиев и съпругата му.

„Нито стотинка. Стотици, страници проверки от смяна на маслото на колата до къмпинга, на който ходим“, заявява политологът. Той не обвинява десетките служители, впрегнати да правят проверката, защото по думите му натискът е бил колкото върху семейството му, толкова и върху тях.

„Ясно ми е, че беше политическа поръчка на служебния кабинет. Затова една от първите смени на Радев беше на шефа на НАП – лице от пловдивския им кръг, въпреки че приходната агенция няма никакво отношение към провеждането на изборите. Трябваха му бухалки“, пояснява политологът.  Той добавя, че стотици от политическите опоненти на президента са били тормозени по време на служебната му власт.

„По време на цялата проверка от главата ми не излизаше филмът на БТВ за един квартал в Бяла. Семейства с по няколко огромни къщи-палати, строят и нови, последни модели лимузини, пиянски оргии на хора накичени с килограми злато, които чистосърдечно си признаваха, че никога не са работили нищо, нямат доходи, милионите били от дъщеря проститутка на Дунав мост и т.н. Ярък контраст. За бизнес кръга на кохортата на Радев, за криминалния контингент и за неработилите никога милионери проверки няма. Държавните служители бяха хвърляни на друго място“.

„Безобразията на служебната власт на Радев са повсевместни – от злоупотреби с институциите, през масови чистки на хора, тежка корупция та чак до подписване на антибългарски договори в безобразен разрез с националния интерес за десетки години напред“, пише в заключение Калоян Методиев.