Пеевски: Нямаме никакви различия с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за „Лукойл“

0
42
Делян Пеевски Снимка: ДПС

До края на седмицата ще излезем и с общ проект за промени в конституцията, обяви депутатът от ДПС

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС нямат никакви различия по темата „Лукойл“, а до края на седмицата ще излязат и с общ проект за промените в конституцията, които ще се предложат между първо и второ четене. Това обясни лидерът на ДПС в парламента Делян Пеевски.

„Всичко за „Лукойл“ е изяснено. Ще имаме още някои малки корекции. За темата „Лукойл“ вече няма никакви различия“, каза Пеевски.

Във вторник трите формации внесоха общ проект на решение, според който рафинерията и друга критична инфраструктура, свързана с производството на нефт, ще може да се продава само с решение на парламента и то с гласовете на 160, а не на 121 депутати.

„За конституцията говорим постоянно. Вече работят групи, които стиковат помежду си. Ще имаме тази седмица успешен общ проект какво ще коригираме“, посочи депутатът, който е 100% сигурен, че и бюджетът, и конституцията ще са приети до края на годината.

„За културата има рекорден бюджет. Исканията ще бъдат удовлетворени. Такъв бюджет не е имало за култура по всички сфери – театри, музеи, читалища, за филмопроизводство. Най-големият бюджет за култура“, коментира Пеевски. 68 млн. лева са допълнителните средства, които ще се отпуснат за култура от бюджета.

По-рано днес депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов коментира пред журналисти, че в петък няма да има пленарно заседание, понеже ДПС имали Коледно парти. „Вижте графика на шоуто им, ако са ангажирани да ни забавляват, може и да имаме“, отговори му Пеевски.