Проф. Герджиков чака Радев за дебата, но той не дойде

0
251
Анастас Герджиков покани Радев на дебат в пресклуба на БТА в Хасково.

Имаме чувството, че държавата е на автопилот или в свободно падане, заяви Невяна Митева

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков отиде в пресклуба на БТА в Хасково, точно в 15 часа, за да се срещне с бягащия от дебати Румен Радев. Проф. Герджиков покани вчера Радев, за да обсъдят предизвикателствата пред държавата и да се чуе всеки един от двамата какво предлага, пише „Трибюн“.

„Вече близо месец Румен Радев не отговаря на поканите за дебат и затова предложих днес тук да го направим, защото сме на място и да не губим време. Моля и вас, националните телевизии, да потърсите начин това да се случи, защото е част от изборния процес. Ако пък толкова не иска и го е страх, нека да отговори Илияна Йотова от негово име, или друг човек от екипа им, който е компетентен и може да отговори за важните точки от тяхната програма“, заяви проф. Герджиков, който беше точен на срещата, но не и Румен Радев, който отново се покри.

„Но нямаме друг избори, ако искаме гражданите да имат информиран избор и да знаят какво да очакват от кандитатите. Няма как да си водим дебат сами и накрая ощетени ще бъдат гражданите“, заяви проф. Герджиков по повод страха на Радев да излезе срещу него за диалог преди излорите тази неделя.

Проф. Герджиков обсъди тежката ситуация с изключително високите цени на тока за бизнеса. „Над 40 населени места, които посетихме, всеки един от бизнеса ни каза, че им става все по-непосилно да се справят с разходите. Всички казват, че ако от утре не се вземат спешни мерки, ги грози фалит“, заяви той.

Това щеше да бъде и една от темите по дебата, който поиска проф. Герджиков с Румен Радев, тъй като той е пряко отговорен за случващото се в момента в България, защото именно негово е назначението на служебното правителство и Радев носи отговорност.

„Имаме чувството, че държавата е на автопилот или в свободно падане“, заяви Невяна Митева, която е кандидат за вицепрезидент.

„Ако бъда избран за президент, незабавно ще сложа край на политическата криза и ще има редовно избрано правителство“, заяви проф. Герджиков на въпрос кое ще е първото, което ще направи, ако бъде избран за президент.

Той чака близо 30 минути Румен Радев, който така и не събра смелост да се появи.