Стефан Радев предвижда обновяване на градската среда в програмата си

0
40

Благоустрояване в междублоковите пространства на „Дружба“, „Сини камъни“, „Българка“  и „Клуцохор“, изграждането на паркинги и кътове за отдих са само част от приоритетите

Амбициозни мерки за подобряване на инфраструктурата и градската среда предвижда програмата на Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. Благоустрояване в междублоковите пространства на „Дружба“, „Сини камъни“, „Българка“  и „Клуцохор“, изграждането на паркинги и кътове за отдих са само част от приоритетите на кандидатите под номер 7 в бюлетината.

“Ще продължим да работим и по новите проекти за саниране до излизане на класирането и ще изпълним одобрените такива. Надяваме се правителството да преразпредели средства,  така че повече сгради в Сливен да могат да бъдат санирани”, заяви Стефан Радев.

По думите му в нов мандат престои обновяването на бул. „Цар Симеон“, бул. „Илинденско въстание“, ул. „Г.С. Раковски“, бул. „П. Хитов“ и разширение на ул. „Г. С. Раковски“ в района между „Двата аслана“ и „Новоселски мост“.

“Знаем и колко чувствителни са гражданите по темата с ремонтите на ВиК. Затова ще продължим да изграждаме и възстановяваме улици след реализирането на проекта за водния цикъл. В предходния мандат започнахме да решаваме дългогодишни проблеми с водоснабдяването, които са ангажимент на ВиК, но дружеството не е предприело мерки за отстраняването им. Въпреки това ще продължим да помагаме и в тази посока”, отбеляза още Радев.

Сред приоритетите за по-добра градска среда са и цялостно обновяване на уличното осветление и изграждане на осветление на места със засилен пътникопоток;  надграждане на системата за видеонаблюдение и създаване на Общинска полиция. Ще бъдат укрепени и две свлачища – общинския път Бяла-Новачево и улица в с. Сотиря, с което ще бъде осигурена пълната проектна готовност за изпълнение на отводнителните и противосвлачищни мероприятия.

“Предвиждаме оформяне на симулативни, технологично оборудвани зони в парково пространство с изгледни и тренировъчни площадки за природните стихии и потенциалните аварии. Проектната идея е иновативна за България и цели повишаване нивото на знания, поведение и информираност за адекватна първа реакция в отговор на възникнало бедствие или авария, споделят още от екипа на Стефан Радев.

Кандидатите на ГЕРБ Сливен ще работят и за въвеждане на мобилно приложение за провеждане уроци и симулативни игри с учащите се в помощ на задължителното обучение по „Защита при бедствия“.

Програмата за управление може да бъде дописана и от гражданите с идеи за Сливен от този линк – https://forms.gle/9ZPsyq9Sya5vnbBD9  Най-добрите предложения ще залегнат в програмата на Стефан Радев и ще бъдат оповестени в последните дни на кампанията.

Още за приоритетите за развитие на градската среда можете да видите тук:

Стефан Радев в  YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=1E8X8WXt9S4

Стефан Радев във Facebook – https://www.facebook.com/stefanradevs…

ГЕРБ Сливен във Facebook – https://www.facebook.com/gerb.sliven/

Официална страница на ГЕРБ Сливен – https://gerb-sliven.org

За да се реализира амбициозната програма на Стефан Радев и ГЕРБ Сливен, гласувайте на 29 октомври с номер 7 в бюлетината.