Зеленски към руснаците: Предавайте се в украински плен!

0
51
Володимир Зеленски Снимка: туитър

Това са вариантите за вас, ако искате да оцелеете, допълни той

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на мобилизираните руснаци като стъпят на украинска територия да се предадат в плен. Според него това е единственият шанс на руските мъже да оцелеят. Ето какво каза още Зеленски в редовното си видеообръщение:

„Ще обясня на руснаците на руски език какво точно се случва. В различни руски градове бяха проведени протести против мобилизацията. Макар да не са масови, имаше ги – и ги има. И това само по себе си означава нещо. И то не само в Москва и Петербург. Ние знаем какви са реалните настоения в руските региони. Ние виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в другите национални републики и области на Русия разбират, че просто са ги хвърлили на кучетата. Пращат ги на смърт.

Защо дагестанците, например – или който и да е там друг – трябва да гинат край Харков или под Донецк? Защото един човек в Русия е решил така за всички граждани на Русия. Друга причина няма. Той така иска. Вие вече сте съучастници във всички тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото сте мълчали. Защото продължавате да мълчите. И за вас сега настъпва времето да направите своя избор.

За мъжете в Русия това е изборът дали да загинат или да живеят, дали да станат инвалиди или да съхранят своето здраве. За жените в Русия – изборът между това дали завинаги да изгубят мъжете си, синовете си, внуците – или все пак да се опитат да ги защитят от гибел, да ги защитят от войната, да ги защитят от един човек.

Само си представете количеството народ, който искат да съберат. Ние знаем със сигурност, че призовките за 300,000 души са били напечатани и подписани предварително, преди изобщо да се появи решението за мобилизация. Нашето разузнаване доказа това.

Но ръководството на руската държава всъщност се готви да привика в армията до един милион мъже. Това е основното, което в момента се премълчава. Ние знаем, че ще прибират всички, напълно безогледно. И не само военни запасняци, а произволни мъже. Всеки, когото успеят така да наплашат, че да изпитва по-голям страх от това да се отклони от войната, отколкото от това да загине в тази война.

55,000 руски войници загинаха в тази война за половин година. Десетки хиляди са ранени и инвалидизирани. Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предайте в украински плен. Това са вариантите за вас, ако искате да оцелеете.

Руски майки, не се съмнявайте, че децата на вашата държавна върхушка няма да се озоват на украинския фронт. Тези, които взимат решенията във вашата страна, пазят децата си – а вашите деца даже не ги погребват.“