Майя Ломидзе, изпълнителен директор на АТОР: Отношенията между България и Русия в областта на туризма са много силни

"Кризата в икономиката на Русия – намаляването на потребителската способност на руските туристи, отчасти се отразяват на България, но по-малко, в сравнение с други дестинации

0
67
туризъм
Майя Ломидзе

Страната ви е привлекателна за нашите туристи във всеки един смисъл, казва Ломидзе

Отношенията между България и Русия в областта на туризма са много силни, ползотворни и качествени. Това увери изпълнителният директор на Асоциация на туроператорите в Русия (АТОР) в интервю за Агенция „Фокус“.

„Отношенията ни са просто прекрасни, тук няма никакво съмнение. България е привлекателна за нашите туристи във всеки един смисъл“, увери Ломидзе, като подчерта, че притокът на руски туристи в страната ни е засегнат от някои негативни тенденции в руската икономика, но в по-малка степен, отколкото други държави.

„Кризисните явления в икономиката на Русия – намаляването на потребителската способност на руските туристи, отчасти се отразяват на България, но по-малко, в сравнение с някои други дестинации.

Затова отношенията между България и Русия в областта на туризма, особено през последните години, се оценяват като много силни, ползотворни и качествени“, категорична бе Ломидзе.