„Деси“ потопи Румен Радев в блатото, колкото повече мърда, толкова повече потъва

0
5385
Радев като командир на ВВС.

И „секретарката“ Митко няма да успее да спаси положението

Тодор Александров

Тежки дни се очертават за „иконата“ на всички левичари, социалисти и русофили Румен Радев, обитател на сградата на президентството. Вече три години.

Ураганът „Деси“ прати президента в блатото и в момента той няма полезен ход. Колкото повече мърда, толкова повече потъва. Засега обитателят на „Дондуков“№2 е затънал до кръста. И всеки опит да помръдне го праща все по-дълбоко. В тинята.

Това се изясни днес след като КПКОНПИ пусна двете писма на шефа на ВВС ген. Стойков до комисията, с които той отказва да даде допълнителна информация за назначението на „Деси“, тогава Генчева, на втори договор във ВВС като пиар. На другия се водела финансист официално, неофициално Дулсинея на командващия военно-въздушните сили ген. Радев.

За което и се полага плащане с пари на данъкоплатците на квартира в София и допълнителни средства като пиар.

Но това не е всичко. От записите със специални разузнавателни средства, в които се предполага, че е записан и президентът, става ясно, че ген. Цветан Стойков му обещава да потули тези „простотии“, тоест искането на КПКОНПИ за информация около назначението на Дулсинеята Деси на втори щат като пиар.

Според публикуваните днес два отказа на шефа на ВВС до антикорупционната комисия той е успял. „Покрил“ е простотиите. Останалото е трябвало да свърши Митко, „секретарката“ от президентството, по думите на бившия главен прокурор Никола Филчев.

Да очакваме ли прокуратурата или КПКОНПИ да извадят доказателства какви ги е вършил и Митко „секретарката“ ? Отговорът е по-скоро утвърдителен.

Защо? Защото бившите ръководители на ВВС- Радев и Митко няколко пъти демонстрираха, че леко са се самозабравили при случайното си попадане на „Дондуков“№2. И докато за Радев можем да кажем, че е избран в пряк вот, то Митко е никой. Никой не го е избирал. Той е назначен там като „секретарка“. Но това не му пречи да дава акъл по телевизиите и да съветва как се управлява държавата. Нямам спомен някой от главните секретари на президентите Желев, Стоянов, Първанов или Плевнелиев да е правил това. Даже не мога да си спомня кои бяха тези хора.

Но „Митко“ от СРС-тата е „велик“, той счупи тъпомера като си позволи да вика на „килимчето“ в президентството главният прокурор Иван Гешев с SMS-и. Явно за три години като „секретарка“ не е успял да схване, че това не е армията, където можеш да викаш дневалния да ти чисти тоалетната.

Та остава да видим дали Митко от президентството е успял да довърши „работата“ на началника на ВВС.

Не е ясно дали Радев и обкръжението си дават сметка какви тъмни облаци се събират над главите им. И не участието на президента в някакъв разговор, а разследването на фирма доставчик на оборудване за ВВС може да им изяде главата. И президентът окончателно да потъне в блатото, където го натика „Деси“.

Предстои ни развръзката и евентуалният епилог.