10 месеца по-късно Петков обвини Мария Габриел, че е предложила Калин Стоянов. Забрави да каже оказвал ли е натиск на министъра за кадрови назначения

0
628
Кирил Петков Снимка: фейсбук

Досега версията пред избирателите на ПП/ДБ винаги е била, че всички министри са техни, а ГЕРБ тихо подкрепят

„Да изясним сагата „Кирил Петков ме покани за министър“(По Калин Стоянов): Когато се съставяше кабинетът „Денков-Габриел“, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов. Борисов предложи Атанас Илков, за когото нашата проверка показа, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. Отказахме. След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов“.

Това обяви с пост във фейсбук съпредседателят на ПП/ДБ Кирил Петков.

„Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно. Заключението е: няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР“, завършва публикацията му.

Петком не споменава нищо в публикацията си, че Стоянов е личен избор за директор на ГДБОП на тогавашния министър и настоящ депутат от ПП/ДБ Бойко Рашков. Съпредседателят на ПП/ДБ не споменава нищо и по повод твърденията на Стоянов, че Петков му е оказвал натиск във връзка с кадрови назначения в МВР.

Лидерът на „Промяната“ не казва нищо и по въпроса какво отношение има МВР към недействителните бюлетини, което се изтъква като аргумент срещу оставането му на поста.