Асен Василев се подиграл с българския туристически бизнес

0
360
Асен Василев

5 минути преди уговорена среща с представители на КБТБ се сетил, че има работа в парламента

Конфедерацията на българския туристически бизнес /КБТБ/ изразява своето разочарование от отношението на временния министър на финансите Асен Василев.

Ето какво се казва в позиция на КБТБ, разпространена до медиите:

Около 16 часа вчера получихме обаждане от кабинета на министър Василев за среща с нашия бранш днес, на която да обсъдим проблемите ни, но без да бъде уточнен точен час. В 20.52 часа снощи часът беше уточнен чрез изпратен имейл. И бизнесът отново бе готов и реагира! 5 минути преди да дойде време за срещата обаче ни беше съобщено, че тя отпада поради ангажименти на Асен Василев в Народното събрание.

Ние сме наясно, че всеки министър има множество ангажименти и не винаги може да контролира времето си. Считаме обаче за изключително несериозно да се уточняват срещи в тъмните часове на денонощието и да се отменят минути преди да се състоят.

Всички знаем какви са ангажиментите на господин Василев в парламента, тъй като цял ден БНТ предава пряко от Народното събрание. С това би трябвало да са били наясно също министърът и неговият екип. По тази причина считаме, че целта беше да се демонстрира желание за диалог, но такъв реално да не се проведе.

Като български работодатели и хора, които внасят сериозна част от брутния вътрешен продукт, отказваме да се подиграват по този начин с нас и да ни разхождат до чийто и да било кабинет.

На първо място имаме нужда да работим! На следващо се нуждаем от подкрепа в тези тежки времена! А не да ни се замазват очите и да се тупка топката, за да се спрат или забавят други наши действия, с които смятаме да отстояваме правата си.

На отговорен пост в отговорна институция се дължи и отговорно поведение, се казва в заключение на позицията, подписана от Ричард Алибегов, който е ротационен председател на КБТБ.