Балабанов: ИТН няма да блокира бюджета, но такава „извратена“ Конституция няма да бъде приета

0
19
Станислав Балабанов

Не може по този комунистически и долен начин управляващите да се държат с останалите политически формации и с българското общество, заяви депутатът

„Не може по този комунистически и долен начин управляващите да се държат с останалите политически формации и с българското общество. Гласът на опозицията трябва да се чува и той ще бъде чут още следващата седмица, когато „Има такъв народ“ ще спре абсурдните идеи за промяна в Конституцията“.

Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред журналисти в НС.

Балабанов уточни, че това ще се случи чрез нормален демократичен процес в пленарната зала „като изразим гражданската си позиция, че е недопустимо такива абсурдни промени, предлагани от хора, които са некомпетентни, да засягат най-важния закон в българската държава“.

„И след като те насила искат да изнасят парламента, искат да слеят институциите, искат да използват като изтривалка Конституционния съд по отношение на промените в Конституцията. Ние няма да го допуснем и такава извратена Конституция няма да бъде приета“, категоричен е той.

Балабанов подчерта, че ИТН няма да блокира приемането на бюджета, пише още БГНЕС.

Той коментира и че на коледното парти на ДПС са присъствали „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ, както и финансовият министър Асен Василев.