Бойко Борисов във Велико Търново: По-нестабилна и слаба държава България не е била, Европа също. Държавата е обран бостан

0
160
Борисов в Търново.

Не искам въобще да коментирам тези записи, които изтекоха, защото аз го знам това. Така беше направена четирилистната коалция – с кеша

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща със симпатизанти във Велико Търново.

Всички ще работим, за да оправдаем доверието и отговорността, каза Костадин Ангелов, който е кандидат-депутат от града.

След Продължаваме промяната трева не никне, отсече той. Ние няма да предадем и продадем България, заяви Ангелов и допълни, че 1538 проекта по оперативни програми на ЕС са реализирани и близо 500 млн. лв. инвестиции са направени в Търновска област по времето на ГЕРБ. А от 2021 година насам – нула.

Бившият финансов министър Владислав Горанов заяви, че е много важно какви политически послания се използват и как се кръщават партиите. Страхувам се, че думата промяна ще придобие негативен оттенък, а не трябва да си хабим думите. За Харвард не говорим, това е проблем на академичната общност, каза той.

Осигурихме 1,3 млрд. лв. за да достигне магистрала Хемус в полето на Търново. Парите ги няма, Асен Василев попълни дупки в бюджета. Но най-големия проблем, който дойде с вдигнатия юмрук на Румен Радев, е, че можехме да сме в еврозоната вече, посочи Горанов.

По-нестабилна и слаба държава България не е била, Европа също, има тотален икономически хаос, за какво обединение говорим, как да се обединим, заяви Бойко Борисов.

Едни полицаи ни бутнаха да минем по-бързо, че щяхме да закъснеем, защото има задръстване в града. Отворих си прозореца и си викам: Добро задръстване, добро чакане…Международният път минава през чаршията. Това е чудовищно. Цариградско е по-малко запушено от вашия път. Но и то е запушено – хаосът е в пълните му размери. Викат ми из града: Кога ще ги омитате тези. Една жена се червосваше, хвърли червилото и вика: Айде, айде…, разсмя залата Борисов.

Хемус стои три години, обрасла с бурени. Значи не е важна. Но хората години наред търпят. За Петрич където оставих, там си е спрял пътят. И пътуваш часове по Кресненското дефиле, каза лидерът на ГЕРБ.

Санирахме блоковете с нула лева, сега не санират нищо, а обещаваха промяна. Това няма кой да го измери – промяната. Истински съм притеснен от усещането, което хората очакват пак от нас. Но България е един обран бостан в момента, няма парите, каза той.

Не искам въобще да коментирам тези записи, които изтекоха, защото аз го знам това. Така беше направена четирилистната коалция – с кеша. Достатъчно хора се запознаха с това. Никаква изненада нямам. Те всичкото това са го говорили пред нас. На всеки може да се случи ПТП и забраних да се говори и коментира от ГЕРБ, но да идеш да асфалтираш, да не можеш да направиш повторна експертиза….ако съдът поиска повторна експертиза, това е проблем, каза той.

Водил съм такива разговори с тях в манастира в Самоков. Знам как разсъждават. Това е истината – ние казахме, че ще подкрепим този лош бюджет, но да вкарат 1,2 млрд. за общините, защото от години те са в пълен колапс, припомни Борисов.

И тук коварството е заложено в темела, има само 20 процента за тези проекти в бюджета, каза той.

Вие представяте ли си да стоят в Брюксел 5-6 милиарда и никой да не иде да ги вземе, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Ако имаме правителство, догодина ще влезем в Еврозоната, отсече той.

Бяхме еталон за нулева миграция и дойде Бойко Рашков….обидата ми е останала. Никога няма да отмъщавам за това, което направиха пред децата срещу нас. Арестуваха Севда затова, че е по-добър пиар от Найо Тицин пред детето й и пред мъжа й. На тези ли хора трябва да дадем повече власт, каза Борисов.

Милиарди отидоха от Лукойл за финансиране на войната в Украйна, това се знае. Помните ли колко ни беше бензинът и нафтата – 4 лева. Обраха ви като джебчия. По 1 лев за нафта и по 1 лев за бензин. Години наред търпеливо ви обираха, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Гледам да запазя нормален разговор с хората и Христо Иванов каза, че ако най-вероятно ГЕРБ ще спечели и най-вероятно ще направи правителство с ДПС, но това ще е много нестабилно. Браво, Христо. Асолютно си прав. Но това значи нестабилна България, незабележима, неучастваща никъде. И то щяло да падне. Тогава какво ще правиш, Христо. Без нас какво ще правиш, Христо. Пак ще е нестабилно и пак България още години ще е нестабилна, развълнува се Борисов.

Трябва да привлечем още хора от тези, които се съмняват, да отидат и да обяснят на всички какво ще се случи. Защото ще падат правителства и ще се бият. Те и сега се бият. Един депутат се оплака, че Руди го шляпа. Аз го питам защо го шляпаш, той ми каза, че само замахнал, не го шляпал, отново разсмя залата Борисов.

Ако започнем като тях да взимаме заеми и да раздаваме за пенсии, ще фалираме държавата, каза той.

Строга финансова дисциплина, консервативни финанси, запазване на данъците, мощност в IT сектора и иновациите ще има занапред.

Надявам се, че колегите от ППДБ най-малкото ни дължат ротация, както ние ги подкрепяхме 10 месеца. Те ще ни подкрепят, ние ще сме водещите, а ако искаме да е стабилно, трябва поне още 2 партии да влязат. Наесен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина. Иначе пак на Христо ще му кажа, че България след всеки път става по-нестабилна и няма желание за управление. Активите вече са на предела долу, посочи Борисов.

Иначе записите всичко обясняват. Те се омешаха там. Винаги съм смятал, че те ще отвратят своите хора, каза той.