Борисов: Няма, Ники, да пътуваш, няма да си премиер повече /видео/

0
263
Бойко Борисов

Според него Денков е максимум ниво заместник-министър в кабинет на ГЕРБ и даже това не е сигурно

„Денков се накачил на билбордове и казва кой иска да е премиер. Услади му се да пътува. Няма, Ники, да пътуваш, няма да си премиер повече. Няма с това поведение, с тези ганьовски похвати“.

Това заяви в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Tribune. Той подчерта, че правителство ще прави само ако ГЕРБ имат много висок резултат – поне 80 депутати, но в тази мръсна среда с недостатъчно депутати – не. Борисов подчерта, че тактиката на ПП-ДБ ще е да стоят в НС като малка капсулована опозиция, която ще се пази от наказателни преследвания.

Според него Денков е максимум ниво заместник-министър в кабинет на ГЕРБ и даже това не е сигурно.

„Да станеш академик, когато си министър на образованието, и сам да си подпишеш… това показва характер. Ники, сложи си Кирил и Асен, рекламирай се с тях. С тези записи виждаме една чудовищна група“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и записите на ПП, които според него в частта за службите не са манипулирани, защото е чувал тези думи с ушите си.

„Да сложиш партийци и да източваш службите на една страна, да източваш информацията. За вас тези записи може да са дезинформация, но те тези неща ги говореха пред мен. Искаха да разделим държавата 50 на 50… Те разпределят, ние не разпределяме нищо. Исках да разпределя за „Хемус“, за индустриална зона Търговище. Аз съм забранил на ГЕРБ да ме слагат на билбордове. А те ме сложили – и до мен Денков, силен, страшен, респектиращ. И си се представя пак премиер. С 30 депутати, премиер беше… И не го беше срам. Че ми сложили и една смачкана снимка. Кешът е в билбордовете…“, коментира той.

И заръча на адвокатите от партията да помислят не може ли да заведе дело на ПП за това, че ползват лика му в кампанията си без разрешение.

„А Радан Кънев отишъл да пита в Брюксел за „Балкански поток“, за да тормозят Теменужка Петкова. ЕК го знае като газов хъб „Балкан“, те унижават не нас, а нацията“, каза Борисов.

Делян Добрев разказа за отговора, даден от ЕК, и обясни, че Кънев се е надявал на отговор, който да използват срещу ГЕРБ, но комисията са потвтърдили, че с проекта всичко е наред.