Даниел Митов: Възможно е конституционно правителство, за да не управлява Радев

0
162
Даниел Митов Снимка: БТВ

Имаме амбицията да успее първият мандат, казва зам.-председателят на ГЕРБ

Възможно е конституционно правителство – с кратък хоризонт, да успокоим малко обстановката, да отнемем възможността президентът Радев да управлява, коментира Даниел Митов от ГЕРБ в тв предаването „Панорама“ по БНТ.

Имаме амбицията да успее първият мандат. Мария Габриел непрекъснато води разговори, каза той. Варианти винаги ще се намерят, въпрос са приоритетите, отговори Митов на въпрос дали са ясни имената на министрите.

Това делене между първи и втори мандат ми е много странно. Има причина да не се случват правителства с втори мандат. Когато на една партия й се дава мандат, тя е длъжна да прояви мъдрост и зрялост, каза Митов и обясни, че според него ГЕРБ показва точно това.

Ако се стигне до споразумение, ще се стигне и до профила на самите министри, каза още Митов.

По думите му страната се намира в много сериозно положение.

Вторият мандат не е даден, че да разсъждаваме върху него. Разговорът днес е в посока как точно, след като сме извървели пътя на управленска програма. Не затваряме вратата, каза той за разговори с ПП-ДБ.

Нашата позиция винаги от много време насам е съдебна реформа, ще подкрепим механизъм за контрол на главния прокурор, обясни Митов.

Ако я караме така, може да стигнем до още по-сериозни проблеми. Изисква се да се разберем за правителство, дали експертно, или с лимитиран хоризонт, обясни Митов.