Иван Ченчев: Като не е партиен кандидат Ваня Григорова, какво правеше на „Позитано“?

0
73
Иван Ченчев Кадър: Нова нюз

Нинова я потърси няколко пъти, когато се разбра, че отива на балотаж, но тя не вдигна. След това излъга, че не е търсена, твърди депутатът

Всички хора знаят, че Григорова е партийният кандидат на БСП. Защо бяга от това? Без нас тя нямаше да получи този резултат, ние сме най-силната партия вляво, марката. Това заяви Иван Ченчев от БСП в предаването „Твоят ден“ по Нова нюз.

„Не виждам защо каза, че не е партиен кандидат. Тогава какво правеше на „Позитано“ и защо ѝ беше толкова важна подкрепата на БСП? Тя я получи безусловно, както и комфорт да структурира кампанията си, както прецени, със своя щаб. Когато е трябвало, е имало връзки между нейния екип и партията. Нямам представа откъде дойде напрежението между Григорова и БСП. Нинова я потърси няколко пъти, когато се разбра, че отива на балотаж, но тя не вдигна. След това излъга в национален ефир и каза, че не е търсена. Учудвам се на тази лъжа и на твърдението, че има напрежение. Всичко нужно е било направено. Нашите структури работиха с максимален капацитет за избирането ѝ“, заяви той.

По думите му Костадин Паскалев е искал да разцепи партията. „Няма как да подкрепим бюджета в Народното събрание. Не виждам неща, които можем да приветстваме. Има много недовършени неща в общините, те трябва да получат гаранции. Вотът на недоверие цели да покаже какви политики води това вредно правителство. Тагарев отдавна трябваше да си е отишъл, той е опасен за България“, коментира Ченчев.