Изгорял е тахографът, който записва движението на автобуса

0
119
Снимка: Днес.бг

Няма данни за превишена скорост, спазени са и всички задължителни почивки

Автобусът е в такъв вид, че не могат да се установят данни от техническото средство, което записва движението на автобуса – тахографа. Всичко е изгоряло. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски във връзка с инцидента, при който 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“.

Седем души са ранени и приети в болница. Автобусът е пътувал от Турция към Северна Македония.

Рановски посочи, че по информация на институцията, която ръководи, от ГКПП „Капитан Андреево“ до мястото на инцидента не са регистрирани нарушения на правилата за движение.

„Няма данни да се е движил с превишена скорост. Спазени са и всички задължителни почивки“, обясни той пред БНР.

„По данни от камери от граничните пунктове и на пътната агенция следствените органи могат да извлекат информация, която е необходима за установяване на причините за пътния инцидент“, каза още Рановски.

Според Николай Иванов, председател на УС на браншовата организация „Пътна безопасност“, у нас не се отделят достатъчно средства за инфраструктурата.

„Трябва да се види участъкът – по лошо стечение на обстоятелствата, там строител беше македонска фирма – „Маврово“ се казва“, допълни той.

По думите му следващото правителство трябва да постави като приоритети пътната безопасност и инфраструктурата.