Костадин Ангелов: Христо Хинков май обича да послъгва

0
138
Костадин Ангелов

По време на заседание на ръководството на МЗ Хинков казва, че идеята за спиране на строежа на детската болница и преместването ѝ му допада, припомня депутатът от ГЕРБ

„Христо Хинков май обича да послъгва“, пише във фейсбук профила си проф. Костадин Ангелов. Поводът са думите на здравния министър Христо Хинков пред bTV тази сутрин: „Той почти ми се извини в парламента за това, че всъщност, по негов начин, е казал нещо, което не е точно така“.

Ангелов отвърна:

„Днес съобщи по bTV, че съм му се бил извинил, по мой си начин.

Това просто е много далеч от истината, казано възможно най-деликатно.

Единственият ми разговор с министъра в последната седмица се състоя в кафенето на НС. Хинков ме покани да му гостувам в министерството идните дни. Това е.

Хубаво е да се знае, ако някой е забравил, че България е парламентарна република и в качеството си на председател на здравната комисия с колегите сме длъжни да изискваме и възлагаме, а министърът да изпълнява! Не да се извиняваме.

Иначе новината за спирането на детската болница беше изречена в национален ефир (пак по bTV) от Николай Болтаджиев, чийто бизнес партньор пък преди това е бил в кабинета на министъра.

А след това, по време на заседание на ръководството на МЗ, Хинков казва, че идеята за спиране на строежа на детската болница и преместването ѝ му допада.

Всичко това съм го написал и разказал, само че освен да се послъгва, често у нас се и чете и слуша избирателно“, пише още Ангелов.