Незабавна оставка на Тошко Йорданов

0
10945
Тошко Йорданов подремва в парламента. СНИМКА: АГЕНЦИЯ ПИК

Къде сте борци за свободата на словото ?

Сценаристът на Слави, негова дясна ръка и предполагаем бъдещ вожд на управляваща коалиция в България, трябва незабавно да подаде оставка като депутат. Незабавно.

След като новоизлюпеният политик си позволи „да реже на части“ репортер на Нова телевизия, трябва моментално да хвърли оставката като народен представител. Всичко друго ще е измама.

До момента, в най-новата ни история, няма депутат, министър или друг с висока властова позиция да псува журналисти в ефир и да им реже тялото. Заради невинни реплики подадоха оставки депутат от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов.

Но на Тошко Йорданов, известен като Тошко Африкански, никой не му иска оставката. Никой. Мълчи щедро захранената с пари от чуждестранни НПО-та Асоциация на европейските журналисти-АЕЖ. Те за всяка дума на Борисов реагираха като ужилени, искаха линч, оставки. Сега си траят. Дали чакат да разберат къде духа вятърът. Мълчи комунистическият Съюз на българските журналисти-СБЖ, пълен с ченгета и пенсионери. Дето уж бе нападнат от душителите на свободата на словото от прокуратурата и МВР.

Къде сте борци за свободата на словото ? Защо не защитите колегата си от Нова телевизия ? Защо не излезете на протест с празни столчета пред Министерски съвет, където ще управлява Тошко Африкански ? Траете си ? Защо ?

Каква пък е толкова голяма вината на колегата ви Цицелков, че сбъркал в ефир името на великата партия на Слави ? Или той не е от ВИП журналистите в България ? Вечно репресирани и вечно недоволни.

Вие сте фалшификат. Вие сте една измама. Това сте вие.