Социалистите в Шумен свалиха доверието от Корнелия Нинова

0
120
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Причината е тоталната подмяна на кандидата за кмет на БСП и листата за общински съветници

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и членове на БСП обявиха в декларация, че свалят доверие от председателя на БСП Корнелия Нинова. Причината е тоталната подмяна на кандидата за кмет на БСП и листата за общински съветници за предстоящите местни избори от заседанието на Националния съвет на БСП на 10 септември, когато вместо Венцислав Венков (с 33 номинации от местни структури), от „Позитано“ 20 наложиха за кандидат кмет Христо Христов (с 4 номинации).

„На 10 септември НС позволи да бъде манипулиран от тесен кръг членове на БСП, ръководен и подбуждан от депутата Иван Иванов.- Нещо повече – решенията да бъдат прекратени правомощията на Председателя на ОбС, ИБ, Общински съвет на БСП, делегатите на общинската конференция и председатели па ОПО и КИ не просто обезглави общинската партийна организация на прага на изборите за местна власт“, пишат от БСП-Шумен до Корнелия Нинова. И още: „Като не ви харесва кандидатът за кмет, защо подменихте листата от кандидати за общински съветници? Нали за Вас беше важен всеки глас, всяко мнение? В уводната част на решение 117/10.09.2023 г. на НС на БСП пише, че „в партийната организация е създадена среда на разделение и напрежение, които отблъскват, демотивират наши членове и симпатизанти. Длъжни сме да заявим, че с това решение вие постигнахте много повече – обезсилихте общинската партийна организация“.

Социалистите от Шумен директно обвиняват ръководството на БСП, че е върнало „времето 30 години назад, с нареждането да бъдат сменяни ключовете за офисите на БСП, при това без да е извършено приемане и предаване на документи и партиен архив“.

„Нашата партия е преживяла неведнъж тежки и критични моменти в своята над стогодишна история, и винаги се е изправяла, отърсвала се е от грешки, предатели и вредители, за да продължи напред. Ето защо, госпожо Нинова, ние снемаме от вас доверието което сме Ви гласували досега на Вас и на Изпълнителното бюро, с надеждата, че ще преосмислите действията и решенията си“, казват червените от Шумен.

„Проблеми от такъв характер има не само в Шумен. Подобно е положението във Варна, Сливен, Търговище, Стара Загора и още места в страната. Продължаването на тенденцията за налагане на решения, за диктат и авторитаризъм и неспазване на принципа за пряка демокрация, ще доведе до тежки поражения в БСП и тогава неминуемо ще се стигне и до настояване за вашата оставка“, предупреждават в декларацията до „Позитано“ 20 шуменските социалисти.