Станислав Балабанов: Каквото и да каже довечера главният прокурор, той трябва да е в историята рано или късно

0
315
Станислав Балабанов

По думите му като български граждани отдавна всички искаме оставката на Гешев и той трябва да я подаде

Предстои да видим какво ще каже довечера главният прокурор, но каквото и да каже, той трябва да е в историята рано или късно, коментира пред журналисти в парламента Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Ние като вас в момента сме зрители на това, което се случва като битка за влияние в съдебната власт, отбеляза той. По думите му като български граждани отдавна всички искаме оставката на главния прокурор и той трябва да я подаде.

От друга страна, ние не можем да се месим в тази война в съдебната власт и ще видим какъв ще е резултатът, каза още Балабанов. Той добави, че има поискани имунитети от страна на прокуратурата в Народното събрание. По думите му всички български граждани са разбрали какъв е Бойко Борисов и са протестирали срещу него. Логично е той да си подаде имунитета, смята Балабанов.

Знаем какъв документален измамник е Кирил Петков, защото това беше доказано отдавна по отношение на двойното му гражданство, добави депутатът. Според Балабанов всички тези поискани имунитети трябва да се случат в този парламент.

По думите му какъв ще бъде крайният ефект от всичко това предстои да разберем, но е логично те като политически представени партии да търсят пътя наистина да реформират тази система, за да не допускат тези игри на влияние повече и това сливане на изпълнителна, законодателна и съдебна власт в едно. „Така че предстои да видим като зрители какво ще каже довечера главният прокурор, но каквото и да каже, той трябва да е в историята рано или късно“, коментира Балабанов./БТА