Станислав Балабанов към Бойко Рашков: Няма да ти се размине

0
352
Станислав Балабанов

Според информация от МВР лицето Бойко Илиев Рашков се е срещал като министър над 10 пъти с доказани контрабандисти, посочи депутатът от ИТН

Депутатът Станислав Балабанов от името на ПГ на „Има такъв народ“ заяви, че „няма да се размине на Бойко Рашков“.

„Вчера се проведе заседание на комисията за корупция в агенция „Митници“ и евентуално участие на Асен Василев в нея. Тази комисия не е разследващ орган съд и полиция, но вчера с пълна сила лъсна една брутална истина за срастване на държавата с ОПГ. Накратко – наличието на мафия в България.

Според информация от МВР лицето Бойко Илиев Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в сградата на МВР и не като какъв да е, а като министър на МВР. Това не е просто скандално, не е част от предизборна кампания. Това е позор. Тежък политически скандал, а също и и доказателство за престъпление. Вчера, лицето Рашков, от страх от правосъдието не просто лъжеше по темата, а започна и да маже“.

„В интервю пред БНТ призна, че се срещал с тези лица много преди рождения си ден, когато все още не ги познаваше. Това е жалък опит да се измъкне от кашата, в която се е забъркал и да хвърли кал върху други лица от политическия небосклон, и ще му се размине. Да, ама не! Няма да му се размине! Няма да се размине и на контрабандистите. Няма да се размине и на Асен Василев. Тази комисия ще продължи да работи по обективен начин, за да може обществото да знае цялата истина. А истината е, че ПП-ДБ не се различават от всички грехове на ГЕРБ и ДПС. Те са двете страни на една и съща монета. Това обяснява защо имахме тази вредна сглобка и защо е възможно и след изборите да се „сглоби“. Това може да бъде спряно на изборите и ние от ИТН ще направим всичко възможно това да се случи“, каза Балабанов.