Ето ги Пелов и Колев минути преди да избягат от затвора

От СДВР предупреждават, че двамата са опасни

0
527
пелов
Пелов и Колев в стаята за багаж. СНИМКИ: МВР

Издирването на двамата рецидивисти продължава

МВР пусна кадри с последните минути на Владимир Пелов и Радослав Колев в Централния софийски затвор преди да извадят оръжие, да заплашат охраната и да избягат през централния вход. Издирването на двамата продължава.

пелов
Пелов и Колев държат зад гърбовете си оръжие

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София.  По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса  на Затвора София. На място в Затвора София бяха изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

пелов
Двамата се измъкват през централния вход на затвора

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.