Изтекоха скандални разговори на правосъдния министър Демерджиев: „Б.Р. ще обеси Делта гард, знаеш към кой съм поел ангажимент…Трябва да си запазя поста“ (СНИМКИ И ФАКСИМИЛЕТА)

0
806

Неизвестен към министъра: „Бях точен с парите, изчаках да приключите с Д.Г. и Автомагистрали, а сега се криеш… Белия е много непредвидим…“

Скандални разговори на министъра на правосъдието Иван Демерджиев изтекоха в нета, информира Агенция ПИК. В  редакцията на медията са получили флашка с предполагаеми разговори на правосъдния министър Иван Демерджиев. Разговорите се водят във вайбър между министъра и неизвестно лице, вероятно негов близък.

Иван Демерджиев

Първият разговор датира от 21 октомври 2021 г. Съдържанието му е следното:

Демерджиев: Благодаря ти! Другата седмица ще идвам и ще ти разкажа.

Неизвестен: Всичко ок ли е по мойте теми? Ще се случат ли нещата?

Демерджиев: Всичко ще бъде свършено, но малко ще изчакаш, защото другата седмица Б.Р. ще обеси Д.Г., като им вземе лиценза, а ти знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент. Беше се изнервил, защото по дружеството нищо не излезе, но е намерил начин да ги закове и този път няма мърдане. Ще ти разказвам, когато се видим.

Неизвестен: Белия е много непредвидим.

Вторият разговор е с дата 10 ноември 2021 г. Разговарят вероятно същите лица. Съдържанието е следното:

Неизвестен: Какво се случва? Вече не вдигаш тел, а обеща всичко да бъде ок по моята тема. Изчаках да приключите с Д.Г., след това и Автомагистрали и сега се покри. Бях точен с парите когато каза, обеща ми бързо развитие, а сега се криеш…Какво се случва?

Демерджиев: Прав си за всичко, извинявай за забавянето, но всичко поето като ангажимент ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно защото сега не мога да говоря. Както виждаш, ще има разместване и трябва да запазя поста. 

ПИК не разполага с доказателства, че разговорите са автентични. По тази причина медията сезира прокуратурата да провери дали диалогът е достоверен и дали евенутално има извършено престъпление по служба от правосъдния министър.

Изводите, които могат да се направят от прочетеното: Демерджиев разговаря с бизнесмен, който си е платил за „мойте теми“. В първия разговор министърът уговаря човека, че „всичко ще бъде свършено“. Следва пояснение: „Б.Р. (вероятно Бойко Рашков) ще обеси Д.Г. (вероятно охранителна фирма „Делта гард“), като им вземе лиценза…“

Датата на разговора е 21 октомври, а първото съобщение, че МВР иска лиценза на „Делта гард“ е шест дни по-късно, 27 октомври, сочи справка в медиите. Това потвърждава заявката в сюжета.

Демерджиев пояснява и че „знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент“. 

Към „Кой“ е поел Демерджиев ангажимент за лиценза на „Делта гард“? Трябва да отговаря самият той.

Демерджиев разяснява на съсебедника си и че Рашков се е изнервил, защото „по дружеството нищо не излезе“. Но е „намерил начин да ги закове“. Интересно какъв е този начин.

Появява се и образът на „Белия“ – прозвище на беловласия Бойко Рашков в полицейските среди. 

Във втория разговор от 10 ноември картинката е различна. Неизвестният събеседник – платец вече е разочарован и притеснен. Демерджиев не му вдига телефона и се крие. Произнесена е ключовата фраза „Бях точен с парите“.

Какви пари и за какво? Отново чакаме отговорите на министър Демерджиев.

Министърът се извинява за забавянето и пак пояснява, че „ангажиментът ще бъде изпълнен“. Оправдава се обаче, че сега е важно да „запази поста“, тъй като ще има „разместване“.

Ако публикуваните от ПИК разговори са автентични, те повдигат конфликтни теми и обстоятелства от задкулисието по върховете на държавата. Оказва се, че някакъв човек плаща на един български министър за определени „ангажименти“. ИСТОРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!