Петър Тодоров: Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза при Бойко Рашков, докато беше министър

0
467
Петър Тодоров

Контрабандистът паркирал в забранена зона до МВР, но не го закачали, защото имал среща с министъра

Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза в МВР необезпокоявано и да се среща с Бойко Рашков, докато беше министър.“ Това заяви пред БНТ бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той заемаше длъжността непосредствено преди освободения днес Живко Коцев.

Тодоров обясни, че не познава обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови, но разказа как синът е „спирал в близост до министерството, в забранена зона, приемаше го министърът“.

Впоследствие Тодоров разбрал, че Димитров е с криминално минало. Попитан как може такъв човек да влиза необезпокоявано в министерството, отговори:

След като е поканен и е имал разговор лично с министъра, да, може да влиза. След като съм установил, че има нещо нередно, съм се запознал, че лицето е обект на разработка на ДАНС. Видяхте после какво стана“.

Заяви, че не е виждал Димитров да влиза в МВР след постъпването на Калин Стоянов като министър. Определи скандала с контрабандата като срамен и шокиращ не само за гражданите, но и за всички честни и достойни служители на МВР. Изрази възмущение по повод снимките с доскорошния главен секретар Живко Коцев.

Едни снимки, в които не би трябвало да присъстват лица като главния секретар на МВР, който би трябвало да е олицетворение на професионализма, етиката и морала. Във всяка една ръководна длъжност на МВР би трябвало да има хигиена на личните контакти“, коментира Тодоров.