Само в Breaking.bg: Скандалните разкрития за връзки на ПП-ДБ с организираната престъпност тръгнали от разследването за убийство на експолицая Любомир Иванов

0
2014
Бележките за отстранявена на Гешев

Кой кой е в схемата с Кокорчо, Цецо от Белград и Бобока ?

Стефан Ташев

Скандалните разкрития на прокуратурата, НСлС и Националната полиция за връзки на ПП-ДБ с организираната престъпност, заплахите срещу прокурори, следователи и съдии и събирането на финансов ресурс за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, се тръгнали от разследването за убийството на бившия полицай Любомир Иванов на 25 март 2022 година, научи Breaking.bg.

Любомир Иванов Снимка: 24 часа

Месец по-късно полицията задържа физическият убиец на Иванов и негов помагач- Кристиан Илиев и Боян Табаков. Според публикации в медиите поръчител на убийството е висаджията Красимир Каменов-Къро. Именно при разследването на убийството на Иванов полицаите са се натъкнали на документите и записите у приближените на Къро, в които изплуват имената на Цецо от Белград-Цветан Василев, Бобока-бизнесменът Бобоков, Кокорчо-Асен Василев и приближения на Кирил Петков Калин Едрев.

Да припомним, че през ноември 2022 година мащабна акция на полицията удари столичната зеленчукова борса в кв.“Слатина“ и фирмата „Ауто мобайл“ АД, която държи големите паркинги в София. И двете са на Къро, като формално се ръководят от съпругата му Светлана Каменова.

Кой кой е в скандалните разкрития ?

В пуснатите от прокуратурата аудиозаписи пстава дума за пари, които ще бъдат платени за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, на висш полицейски служител, за компрометиращи снимки, за контакти с Цецо от Белград

Звукозаписите са намерени и иззети от жилище на един от двамата обвиняеми по досъдебното производство. То е започнало след доклад на службите за сигурност през септември.

Това са мъже с инициали Д.Г. и Т.И. Първият е задържан под стража. Осъждан е за хулиганство, участие в организирана престъпна група и опит за измама. Вторият мъж – Т.И. е напуснал страната и ще бъде обявен за издирване.

Намерени са и текстове, напечатани на листи.

„Здрасти. Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е насреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят срещу Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще помага.

Митко. С.“

Това е текстът на един от листовете.

„Здравей скъпи приятелю. Всичко е ОК. когато приключим ще сме щастливи. Изпращам ти пари за издръжката на Димитър. Обади се на Дорин. В контакт сме с човека от Белград. Скоро ще пием шампанско“, пише на друг от листовете, намерени при претърсванията.

На един от звукозаписите се чува как мъж, за когото от прокуратурата казват, че е Къро, говори със събеседника си за един от двамата обвиняеми, който щял да продаде снимка с Кокорчо за 50 хил. лв. Но той го разубедил. Мъжът, за когото се твърди, че е Къро казва също, че тези от ПП и ДБ са идиоти, но от думите му става ясно, че работел с тях. В записите, намерени на флашка в домовете на един от обвиняемите са идентифицирани гласовете на Къро, на негов приближен в България, на журналист, на един от обвиняемите – Д.Г., както и Овидеу Семенеску, обвинен за измама и издирван от Румъния.

Кой е Цецо от Белград, който осигурява неограничения финансов ресурс за свалянето на главния прокурор? Това е банкерът-беглец Цветан Василев, бивш собственик на фалиралата КТБ. Той се крие в Белград от 2014 г, като сръбските власти отказват да го екстрадират у нас. Иван Гешев, като шеф на специализираната прокуратура бе наблюдаващият прокурор по делото КТБ.

Георги Георгиев с банкера беглец Цветан Василев

Споменатият Кокорчо най-вероятно е бившият финансов министър Асен Василев, съпредседател на ПП.

Много свинско със зеле трябва да е изял Асен Василев докато управляваше страната, за да добие такава фигура.

Бобока е бизнесменът Пламен Бобоков, разследван и съден за нелегален внос на боклук в България, спонсор на „промяната“, засечен пред Народното събрание да говори в джипа си с шефа на ДБ Христо Иванов за „културни проекти в Русе“.

Калин Едрев е бизнесмен свързан с близки връзки с бившия премиер Кирил Петков. Живее в Дубай. Когато 18-годишен хакер удари телефона на Кирил Петков от него лъснаха скандални чатове между премиера и Едрев, в които бизнесменът твърди, че държи „цялото ВМЗ-Сопот“ и след срещи с Даниел Лорер и Лена Бориславова иска големи договори за износ на оръжие.

Красимир Каменов-Къро.

Красимир Каменов-Къро, бивш бос на групировката ВИС-2, издигнал се с заедно с бившия си ортак Христофорос Аманатидис-Таки до върховете й след разстрелите на повечето босове като Васил и Георги Илиеви, изчезването на Мето Илиянски и убийството на Константин Димитров-Самоковеца. Къро е издирван у нас преди години, но се криеше в ЮАР. Според неофициална информация сега е в България.