Порното „Има такъв народ“

0
4618
Снимка: фейсбук

Кукловодите на Чалгаря разиграват поредната пиеска пред публиката с името „правителство на промяната“

Тодор Александров

Втори избори в рамките на два месеца и носителят на промяната, абсолютният демократ, изчегъртвач, властелин на България и гуру на референдумите пак е недоволен. Слави Трифонов провали 45-то Народно събрание с мисълта за грандиозна изборна победа на 11 юли. Но и с гласовете от чужбина и със зелената светлина за купуване на гласове, полицейски паравани и други хватки успя да победи ГЕРБ с жалките няколко стотни от процента.

Ами сега ? Гръмката промяна, изчегъртването на опонента , смяната на модела, на системата и Европейските съединени щати май се отлагат. Ако перефразираме руските класици следва въпросът: Какво да се прави ?

Наложи се водачът на ИТН да се размърда или го размърдаха неговите кукловоди. Намазан до козирката с грим, натъпкан вероятно с розови хапчета, в полумрак и с черни дрехи, Трифонов успя с гневен и назидателен тон да прочете състава на новото си правителство. „Ако искате подкрепяйте, ако-не, майната ви“, беше смисълът на представлението по партийната телевизия.

Без да се обявени окончателните изборни резултати, уж с машините всичко беше супер, бързо, лесно, вкусно, но резултати няма още. Без да е конституирано новото Народно събрание и без дори младата надежда на ИТН Мика Зайкова да удари първия звънец на парламента.

Слави играе ва банк, блъфира като опитен покерджия и изпълнява сценария на кукловодите си от президентството и Сараите. Знае, че кабинет с извадените от нафталина приближени на ДПС и НДСВ лица като Любомир Дацов, Николай Василев, Николай Радулов, бившият шеф на кабинета на Симеон Сакскобурготски Ради Найденов, калинка на Цветанов и Сараите, трудно ще мине. Така той финтира точещите лиги към властта розово-десни другари от ДБ и старата комунистическа номенклатура в лицето на Мая Манолова и Татяна Дончева. Последните две „протестърски формации“ се бяха подготвили за тройна коалиция, порции, пазарлъци и разпределяне на държавната баница, маскирано като „мащабни реформи“ в страната.

ДБ и „мутрите“ останаха като куче пред месарски магазин, само с лигите. Блъфът на Трифонов е ясен и вече разгадан от анализаторите. Целта е нови избори, които да бъдат проведени с президентските за Румен Радев.

Това е планът. Писал съм за него няколко пъти. Дали ще сработи зависи от нас. Действията на „Има такъв народ“ приличат на евтино порно. За хатъра му бяха похарчени 80 милиона лева за нови избори. Сега ще трябва да изхарчим още толкова, за да се угоди на баш Чалгаря и накрая да спечели мнозинство.

Тази политическа порнография, сервирана ни от партия без програма, с дълбоко неизвестни депутати, които не се видели очите на избирателите си, може е много приятна на полуграмотните фенове на чалгата. Но е ужасна за България. Заради егото на двама души сценаристът Румен Радев и неговата марионетка Слави Трифонов ни се разиграва това порно, което потопи държавата в дълбока политическа криза. Което ще струва на България милиарди лева и потъване на страната в икономическа криза.

Всъщност за партия на Трифонов е трудно да се говори. Това са подчинени и слуги на Чалгаря, които ги возят в автобуси, крият ги от хората и сигурно ги държат на лагер преди да ги пуснат в парламента.

И този човек държи речи за морал, а сценаристите му пишат от негово име постове за промяна. Няма такава порнография в най-новата ни история.

Ще вървим на избори до дупка, за да угодим на един шоумен, неговите сценаристи и неговите кукловоди.