Атанас Бобоков, бившият зам.-екоминистър Красимир Живков и бизнесменът Николай Миховски остават в ареста

0
42
Атанас Бобоков Снимка: Lupa.bg

Още един бизнесмен обвиняем за схемата с боклука – „синът на зам.-министъра“

Апелативният спецсъд отмени определение на първата инстанция и остави в ареста бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски и бившият  зам.-министър на екологията Красимир Живков. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи БГНЕС.

На заседанието на съда днес стана ясно, че още един човек е с обвинение за участие в престъпната група за незаконен внос на отпадъци – става въпрос за ботевградския бизнесмен Васил Коцев.

„Последно са изменени обвиненията на привлечените вече към наказателна отговорност лица, като е включено още едно лице за член на организираната престъпна група, а именно Васил Коцев. Това е лицето с прякор „синът на зам.-министъра Живков”, който е бил покровителстван от него”, посочи прокурор Мария Дойчева пред журналисти.

На 30 май говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че 10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци.

Днес Дойчева посочи, че Коцев има обвинение за член на организирана престъпна група, както и за престъпления против околната среда. „Той е бил обвинен по досъдебно производство, наблюдавано в Софийската районна прокуратура, което е било обединено миналия месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по настоящото досъдебно производство, и вече е привлечен и за участие в група, юли  тази година, след обединяване на досъдебното производство”, обясни тя.