Билетите за мачовете да са поименни, предлага вътрешният министър Младен Маринов

0
19
картини
Младен Маринов

27 задържани за расисткия скандал, на 3-ма са повдигнати обвинения. На останалите са издадени актове за футболно хулиганство и им е наложена забрана да посещават мачове

Към момента 27 съпричастни към расисткия скандал на мача с Англия, са установени и задържани. Част от тях са от групата, която излезе от стадиона. Трима са подведени под наказателна отговорност за хулиганство, на останалите са съставени актове и е издадена забрана за посещеване на мачове, съобщи пред Би Ти Ви вътрешният министър Младен Маринов.

До 1990 г. редът на стадиона беше като на театър, полицейските разпореждания се изпълняваха незабавно, след това се каза, включително и от футболните шефове, че феновете имат своя територия. Аз също съм за тази свобода, но свобода се дава на хора, които спазват правата и на другите, коментира той.

Не отричам, че има проблеми с футболното хулиганство. Не можете предварително да ограничите правата на някого, в демократична държава сме. Възможно решение на проблема е билетите да са поименни, за да се знае предварително кой на коя седалка е, каза Маринов.

Не само МВР е отговорно в случая. МВР дори не е длъжно да участва в охраната на всеки футболен мач. Ако тръгнем натам до всеки фен да има полицай, това нещо няма да има край, подчерта вътрешният министър.

В отговор на въпрос дали футболни фенове участват организирано в политически протести Маринов заяви: „Нямаме такива установени факти. Всеки твърди всичко и не е задължително то да е истина. Ако тръгнем да проверяваме кой в какви протести участва, ще се каже, че има диктатура“.