Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията, сега всеки ръфа, откъдето може

0
353
Снимка: 24 часа

В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки, свързани с пандемията

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, защото сега всеки ръфа, откъдето може, обяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет за промените в кабинета. Той посочи, че сега се занимава с правителството. Контролът обаче в ГЕРБ е занижен и се допускат грешки.

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки, свързани с пандемията“, съобщи още Борисов.

На коалиционния съвет бе решено да бъдат сменени петима министри. Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. В здравното министерство влиза шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Вътрешното министерство поема настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, вицепремиерът Марияна Николова ще оглави Министерството на туризма, а Емил Караниколов ще бъде заменен в Министерството на икономиката от заместника си Лъчезар Борисов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. „Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора“, каза премиерът. Другата причина са действията около протеста в „Росенец“ – според Борисов е трябвало да се осигури така протичането му, че да няма скандали. Премиерът каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката има грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува „за раздадени бонуси или грантове в министерството“.